Ο Chengdu Marathon στην Κίνα υποψήφιος για 7ος Major

Η σειρά Abbott World Marathon Majors προσπαθεί να μεγαλώσει

Share

O Μαραθώνιος Chengdu Marathon στην Κίνα θα είναι άμεσα υποψήφιος για την ένταξη στους Abbott World Marathon Majors, όπως ανακοίνωσαν από κοινού η ομοσπονδία στίβου της Κίνας αλλά και η Abbott World Marathon Majors.

H σειρά των Abbott World Marathon Majors αποτελείται από τους σημαντικότερους Μαραθώνιους του κόσμου (Tokyo Marathon, Boston Marathon, Virgin Money London Marathon, BMW Berlin Marathon, Bank of America Chicago Marathon, TCS New York City Marathon) και χαρίζει πλούσια έπαθλα στους νικητές, ενώ αποτελεί στόχο για χιλιάδες δρομείς σε όλο τον κόσμο. Μέχρι τώρα περισσότεροι από 6.000 δρομείς έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν και τους έξι Μαραθώνιους.

Πιο συγκεκριμένα η συγκεκριμένη διοργάνωση ξεκινά μία συνεργασία με τη σειρά που περιλαμβάνει για την ώρα τους έξι μεγαλύτερους Μαραθώνιους του κόσμου και θα περάσει από μία συστηματική αξιολόγηση ώστε να αποφασιστεί κάποια στιγμή αν θα γίνει ο έβδομος σταθμός της σειράς.

Να θυμίσουμε πως η συγκεκριμένη σειρά ξεκίνησε με πέντε αγώνες και το 2013 προστέθηκε ο Μαραθώνιος του Τόκιο ως ο έκτος αγώνας.

Το γεγονος ότι το τρέξιμο και ο Μαραθώνιος εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς στην Κίνα, η οποία αποτελεί από μόνη της μία τεράστια αγορά, αποτελεί σίγουρα το μεγαλύτερο κίνητρο για τη σειρά. Μάλιστα σύμφωνα με την Abbott World Marathon Majors περισσότεροι από 6.000 δρομείς συμμετείχαν στους αγώνες της σειράς το 2018 από την Κίνα και τις κοντινές χώρες (Xονγκ Κονγκ, Μακάο, Ταϊβάν).

Η διοργάνωση του Chengdu Marathon πραγμτοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2017, ενώ η επόμενη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Οκτωβρίου. Μέχρι τώρα κρίνεται ως αρκετά επιτυχημένη, κυρίως σε επίπεδο διοργάνωσης αλλά και δημοφιλίας, ενώ μέσα σε δύο χρόνια έφτασε τις 48.000 συμμετοχές με δρομείς από 54 διαφορετικές χώρες.

Η περιοχή της Chengdu είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας Sichuan στη νοτιοδυτική Κίνα και μετρά 16 εκατομμύρια κατοίκους, ενώ θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά, εμπορικά και οικονομικά κέντρα της χώρας. Επιπλέον αποτελεί σημαντικό ταξιδιωτικό προορισμό λόγω της ιστορικότητάς της καθώς μόνο το 2018 την επισκέφθηκαν περίπου 15 εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας Έλληνας στον Schneider Electric Marathon de Paris
Διαβάστε την εμπειρία του Έλληνα μαραθωνοδρόμου
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ από την Δάφνη Λαβασά στα 10.000μ.!
Εξαιρετική εμφάνιση από την Ελληνίδα δρομέα
Εξαιρετική επίδοση από τον Σγουρό στις ΗΠΑ στα 5.000μ.
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ για τον Έλληνα δρομέα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο