Ο Αιθίοπας Ντεσίσα, απειλεί τον Μπεκέλε στο Ντουμπάι

Ο τρίτος ταχύτερος νικητής στην ιστορία του Standard Chartered Dubai Marathon, ο Αιθίοπας Λελίσα Ντεσίσα θα είναι φέτος ο βασικός αντίπαλος του θρυλικού Κενενίσα Μπεκέλε επιδιώκοντας μια δεύτερη νίκη μέσα σε τρία χρόνια στις 23 Ιανουαρίου.

Share

Ο Ντεσίσα εξέπληξε τον δρομικό κόσμο, όταν έγραψε ιστορία κερδίζοντας τον μαραθώνιο στο Ντουμπάι το 2013. Τότε δεν έσπασε μόνο το φράγμα του 2:05 στο ντεμπούτο του στον μαραθώνιο (2h: 04m: 45s), αλλά οδήγησε πέντε ακόμα δρομείς κάτω από αυτό το όριο, ένα πρωτοφανές επίτευγμα στην ιστορία του μαραθωνίου.

Ο τρίτος ταχύτερος νικητής στην ιστορία του Standard Chartered Dubai Marathon, ο Αιθίοπας Λελίσα Ντεσίσα θα είναι φέτος ο βασικός αντίπαλος του θρυλικού Κενενίσα Μπεκέλε επιδιώκοντας μια δεύτερη νίκη μέσα σε τρία χρόνια στις 23 Ιανουαρίου.

Ο χρόνος του τότε ήταν μόλις 22 δευτερόλεπτα πίσω από το ρεκόρ του αγώνα που είχε πετύχει το 2012 ο νικητής Αγιέλε Αμπσέρο και ο Ντεσίσα θα επιστρέψει σε έναν από τους αγαπημένους του αγώνες, οπλισμένος με ακόμα μεγαλύτερη εμπειρία, μετά την επιτυχία του δύο χρόνια νωρίτερα.

Μετά από το λαμπρό του ντεμπούτο, συνέχισε και το υπόλοιπο 2013, κερδίζοντας το μαραθώνιο της Βοστώνης τρεις μήνες μετά τον θρίαμβο του Ντουμπάι ενώ λίγο αργότερα κατέκτησε και το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου στη Μόσχα τον Αύγουστο.

Αν και η πορεία του Ντεσίσα του αμφισβητήθηκε, όταν δεν κατάφερε να τερματίσει στη Βοστόνη το 2014, ο ίδιος απέδειξε την αξία του με τη δεύτερη θέση στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς. Με μια πρώτη και μία δεύτερη θέση σε δύο αγώνες της σειράς Marahon Majors, η επίπεδη διαδρομή του Ντουμπάι του προσφέρει την ιδανική ευκαιρία για να κατέβει μία ακόμα φορά το 2:05 και να βελτιώσει το ρεκόρ του.

Όπως και ο σούπερ σταρ συμπατριώτης του Κενενίσα Μπεκέλε – ο οποίος θα κάνει φέτος το ντεμπούτο του στο Ντουμπάι- ο Ντεσίσα είναι ένας ακόμη ταλαντούχος Αιθιοπίας δρομέας ο οποίος κατάγεται από την περιοχή Ορόμια, όπως και άλλοι επιτυχημένοι αθλητές και πρωταθλητές στον ολυμπιακό μαραθώνιο Φατούμε Ρόμπα και Τίκι Γκελάνα, και τις αδελφές Ντιμπαμπά, μία από τις οποίες – η Εζεγκαϊέχου νικήτρια του μαραθωνίου του Σικάγο το 2011 – θα τρέξει επίσης στο Ντουμπάι.

“Να έχουμε έναν ακόμα πρώην νικητή στους elite είναι μια μεγάλη ώθηση για τον αγώνα και θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε τον Λελίσα Ντεσίσα να προσπαθεί να επανακτήσει το στέμμα του,” δήλωσε ο διευθυντής του αγώνα Πίτερ Κόνερτον. “Η νίκη του το 2013 στον μαραθώνιο, που πολλοί πιστεύουν ότι ήταν ο καλύτερος όλων των εποχών, του δημιουργεί πολύ καλές αναμνήσεις από το Ντουμπάι”. Και συνεχίζει: “Θα είναι μόλις 25 ετών και έχει ήδη δείξει ότι είναι ένας από τους καλύτερους μαραθωνοδρόμους τα δύο τελευταία χρόνια. Είναι σίγουρα ένα από τα φαβορί και αποφασισμένος να μην αφήσει τον Κενενίσα να κυριαρχίσει σε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων”.

Ο αγώνας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Εμίρη Χαμντάν Μπιν Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, διάδοχο του θρόνου του Ντουμπάι και Πρόεδρο του Συμβουλίου Αθλητισμού του Ντουμπάι, και εκτός από τον μαραθώνιο περιλαμβάνει Αγώνας Δρόμου 10χλμ. και Fun Run 4χλμ. Οι δρομείς που θα ήθελαν να λάβουν μέρος μπορούν ακόμη να εγγραφούν στο www.dubaimarathon.org.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο