Mo Φάρα και Λάουρα Μούιρ για ρεκόρ στο Μπέρμιγχαμ

Πολύ δυνατές κούρσες αναμένονται στο μίτινγκ κλειστού στίβου

Share

Το Σάββατο η πόλη του Μπέρμιγχαμ φιλοξενεί ένα από τα πιο γνωστά μίτινγκ κλειστού στίβου, το Muller Indoor Grand Prix με κορυφαίες συμμετοχές. Πρόκειται για το 5ο και τελευταίο αγώνα της σειράς IAAF World Indoor Tour που έχει θεσπίσει η IAAF. Φυσικά, η παρουσία του σπουδαίου Μο Φάρα είναι που τραβά τα βλέμματα περισσότερο από κάθε άλλο, αφού ο Βρετανός χρυσός Ολυμπιονίκης θα λάβει μέρος στα 5.000μ., το τελευταίο αγώνισμα του προγράμματος.

Ο “Μο” έχει το ευρωπαικό ρεκόρ στο αγώνισμα στον κλειστό στίβο με επίδοση 13:10.60 (και πάλι στη βρετανική πόλη) και θα μπει στον αγώνα με στόχο να το σπάσει αφού έχει αποδείξει αρκετές φορές πως ο κλειστός στίβος του… πάει. Στην ίδια κούρσα, βέβαια, θα αγωνιστούν και άλλοι σημαντικοί αθλητές, όπως ο Άλμπερτ Ροπ και ο Μαροκινός Ελ Μπακαλί, τέταρτος στους Ολυμπιακούς στα 3.000μ. στιπλ, άρα το έργο του Φάρα δεν θα είναι τόσο εύκολο.

Στο Μπέρμιγχαμ, όμως, θα αγωνιστεί και η Σκωτσέζα Λάουρα Μούιρ στο αγώνισμα των 1.000μ., μία αθλήτρια που δείχνει ανίκητη φέτος στον κλειστό στίβο, ενώ έχει ήδη σημειώσει ένα ρεκόρ Ευρώπης στο αγώνισμα των 3.000μ. με 8:26.41, επίδοση που αποτελεί και την καλύτερη για την ώρα στον κόσμο.

Η 26χρονη δρομέας που διανύει μία πολύ καλή περίοδο, στοχεύει σε μία καλή επίδοση, και γιατί όχι σε ένα ρεκόρ, αν όχι παγκόσμιο (2:30.94 από τη σπουδαία Μαρία Μούτολα), ίσως το Ευρωπαϊκό (2:32.16).

Η Μούιρ προτίμησε τα 1.000μ. τη στιγμή που στο πρόγραμμα υπάρχουν και τα 5.000μ. των γυναικών όπου το όνομα που ξεχωρίζει είναι αυτό της Έλεν Ομπίρι από την Κένυα.

Τέλος, στο μίτινγκ θα αγωνιστεί και η χρυσή Ολυμπιονίκης του άλματος επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη με στόχο να κερδίσει την πρώτη θέση, ώστε να διεκδικήσει την πρώτιά στη σειρά των αγώνων. H Eλληνίδα αθλήτρια έχει για την καλύτερη επίδοση στον κόσμο στον κλειστό στίβο την περίοδο που διανύουμε με 4.82μ.

Δείτε την κούρσα του “Μο” στο Μπέρμιγχαμ το 2011 όταν είχε σημειώσει το ρεκόρ Ευρώπης

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1072:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ από την Δάφνη Λαβασά στα 10.000μ.!
Εξαιρετική εμφάνιση από την Ελληνίδα δρομέα
Την Δευτέρα για 128η φορά ο Boston Marathon
Κορυφαίες συμμετοχές στην Βοστόνη
2:38:06 η Πριβιλέτζιο στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ + Οι Έλληνες
Καλή εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο