Μαραθώνιος και στη Λισαβόνα – Δεν έλειψαν οι Έλληνες

Δείτε τι έγινε στον EDP Maratona de Lisboa

Share

EDP Maratona de Lisboa είναι ο φθινοπωρινός Μαραθώνιος της Λισαβόνας, της πρωτεύουσας της Πορτογαλίας. Περιλαμβάνει, εκτός από τον Μαραθώνιο, και αγώνα Ημιμαραθώνιου, Vodafone Half Marathon, ενώ κάθε χρόνο φιλοξενεί χιλιάδες δρομείς από δεκάδες χώρες.

Φέτος, οι δυνατοί άνεμοι έκαναν δύσκολη τη.. ζωή των δρομέων, κάτι που συμβαίνει συχνά στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Η διαδρομή, ωστόσο, των αγώνων θεωρείται από τις ομορφότερες καθώς περνά από παραλιακά κομμάτια της πόλης, από γέφυρες πάνω από τον ποταμό Τάγο, αλλά και σημεία-σύμβολα.

Νικητής του Μαραθώνιου ήταν ο Limenih Getacheu με 2:07:34 με νέο ρεκόρ διαδρομής, ενώ πρώτη γυναίκα ήταν η Kuftu Dadiso σε 2:24:56, και οι δύο από την Αιθιοπία.

Στον Ημιμαραθώνιο ο Μαροκινός Mustapha El Aziz έσπασε τα χρονόμετρα σημειώνοντας νέο ρεκόρ διαδρομής με 1:00:16, ενώ και η Yebrgual Melese από την Αιθιοπία κέρδισε με ρεκόρ διαδρομής, 1:07:18. Στον αγώνα έλαβε μέρος και η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Μαραθώνιου, Rose Chelimo, η οποία ήταν πέμπτη με 1:10:37, ωστόσο, αυτός ήταν ο πρώτος της αγώνας μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού.

Και στους δύο αγώνες είχαμε ελληνικές συμμετοχές από δρομείς που είτε ταξίδεψαν απλά για να γνωρίσουν την πανέμορφη Λισαβόνα και να τρέξουν τον φθινοπωρινό τους αγώνα, είτε ζουν μόνιμα στην Πορτογαλία ή κάποια γειτονική χώρα.

Οι Έλληνες στον Μαραθώνιο

Δρομέας Χρόνος
Νικόλαος Λακαφώσης 2:46:33
Βασίλειος Παγανόπουλος 3:46:38
Κατερίνα Κουκάκη 3:51:42
Βασίλειος Γκόρτσος 3:53:29
Tζον Παπαϊωάννου 4:01:38
Σταύρος Ντογέας 4:09:30
Βασιλική Τασιώνη 4:46:51
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο