Μαγγίνας και Λεοντιάδου στο Houston – Γρήγορος Ημιμαραθώνιος

Δείτε τι έγινε στον Chevron Houston Marathon

Share

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο Chevron Houston Marathon με χιλιάδες συμμετοχές. Παραδοσιακά πρόκειται για τον πρώτο μεγάλο αμερικάνικο Μαραθώνιο κάθε έτους ενώ εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση καθώς κορυφαίοι Έλληνες δρομείς προσκαλούνται από τους Έλληνες ομογενείς.

Φέτος, οι Έλληνες που αγωνίστηκαν ήταν ο Δήμος Μαγγίνας, ο οποίος τερμάτισε σε 2:44:31 στην 99η θέση ανάμεσα στους άνδρες, και η Στέφανι Λεοντιάδου που ήταν 55η σε 2:54:04.

Μεγάλος νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Κενυάτης Albert Korir με 2:10:02, μετά από μάχη με τον Αιθίοπα Atnafu Yitayal που ακολούθησε μόλις έξι δευτερόλεπτα αργότερα, ενώ τρίτος ήταν ο Justus Kimutai επίσης από την Κένυα σε 2:10:25.

Aρκετά καλή επίδοση σημείωσε η νικήτρια στις γυναίκες Biruktayit Degefa από την Αιθιοπία με 2:23:28, πάνω από τρία λεπτά μπροστά από την συμπατριώτισσά της Fikadu Belayunesh (2:26:41), ενώ τρίτη ήταν μία ακόμα δρομέας από την Αιθιοπία, η Mesret Belete σε 2:26:56.

Γρήγορος όμως ήταν και ο Ημιμαραθώνιος, όπως και κάθε χρόνο αφού λόγω της χρονικής στιγμής αρκετοί σπουδαίοι δρομείς προτιμούν στο Houston να κάνουν ένα τεστ σε αυτήν την απόσταση.

Στους άνδρες πρώτος ήταν ο Shura Kitata από την Αιθιοπία σε 1:00:11, ενώ στις γυναίκες η Brigid Kosgei ξεκίνησε δυναμικά τη χρονιά με το εντυπωσιακό 1:05:50. Μάλιστα η κούρσα των γυναικών ήταν πολύ γρήγορη με τις πρώτες 8 να τερματίζουν κάτω από το 1:08:00 με την Emily Sisson να γίνεται η δεύτερη πιο γρήγορη Αμερικανίδα όλων των εποχών στην απόσταση με το 1:07:30 που σημείωσε και της έδωσε την πέμπτη θέση.

Στον ίδιο αγώνα έτρεξε και η ομογενής Elaina Balouris που τερμάτισε σε 1:10:44, νέο ατομικό ρεκόρ για περίπου δύο λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο