Κορυφαίες συμμετοχές, χιλιάδες δρομείς στο Αμβούργο

Ο Haspa Marathon Hamburg στις 29 Απριλίου θα τραβήξει τα βλέμματα

Share

Την Κυριακή 29 Απριλίου η πόλη του Αμβούργου διοργανώνει το δικό της Μαραθώνιο, Haspa Marathon Hamburg. Μία διοργάνωση που κάθε χρόνο προσκαλεί χιλιάδες δρομείς καθώς ευνοεί τις καλές επιδόσεις, ενώ συνήθως οι καιρικές συνθήκες είναι καλές για τα τέλη της άνοιξης.

Μάλιστα, για τους παραπάνω λόγους, αποτελεί και ελληνικό προορισμό αφού κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αρκετοί Έλληνες επισκέπτονται το γερμανικό λιμάνι και τρέχουν τον ανοιξιάτικό τους Μαραθώνιο.

Φέτος, όπως και πέρυσι, οι συμμετοχές θα είναι κάτι παραπάνω από 14.200 με δρομείς από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Εκτός των άλλων, όμως, οι διοργανωτές «παινεύονται» και για τη συμμετοχή του Stephen Kiprotich. του χρυσού Ολυμπιονίκη του 2012 του Μαραθώνιου.

Ο νεαερός Αφρικανός, ο οποίος το 2013 αναδείχθηκε και παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν δεύτερος στο Αμβούργο το 2017 αφού ο Αιθίοπας Tsegaye Mekonnen είχε αναδειχθεί μεγάλος νικητής μετά από μία μεγαλειώδη εμφάνιση. Βέβαια, το 2017 ο καιρός είχε βάλει δύσκολα στους δρομείς με πολύ δυνατούς ανέμους και βροχές.

Μεγάλος αντίπαλος του δρομέα από την Ουγκάντα θα είναι ο Κενυάτης Sammy Kitwara με ρεκόρ 2:04:28 (!), ο οποίος ήταν δεύτερος στο Σικάγο το 2014. Ο Κενυάτης μάλιστα υποσχέθηκε στους διοργανωτές, πως αν ο καιρός είναι καλός θα προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ του προσφέροντας μάλιστα κι ένα νέο ρεκόρ διαδρομής!

To ρεκόρ διαδρομής κρατά από το 2013 ο ικανότερος μαραθωνοδρόμος των ημερών μας, Eliud Kipchoge, ενώ στις γυναίκες το 2016 η Meselech Melkamu από την Αιθιοπία είχε τρέξει σε 2:21:54.

Εκτός από τον Μαραθώνιο στο πρόγραμμα ξεχωρίζει και ο παράλληλος αγώνας της σκυταλοδρομιας μαραθωνίου αλλά κι ένας αγώνας 1/10 Μαραθωνίου με απόσταση 4.2195μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Jeff Aston: Πάντα παρών στον Μαραθώνιο του Λονδίνου
Τερμάτισε τον 44ο του Μαραθώνιο στα 80 του!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο