Καλη παρουσία ο Αναγνώστου στο Tilburg, χρήσιμες εμπειρίες η ελληνική αποστολή

Δείτε τι έγινε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανωμάλου δρόμου

Share

Αρκετά καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μάριος Αναγνώστου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο δρόμο που πραγματοποιήθηκε στο Τίλμπουργκ της Ολλανδίας.

Ο ταλαντούχος δρομέας κατέλαβε την 17η θέση στη δύσκολη κατηγορία των εφήβων (Κ20) ανάμεσα σε 96 δρομείς από όλη την Ευρώπη. Ο Αναγνώστου κάλυψε την απόσταση των 6,3 περίπου χλμ. σε 18:54.

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Νορβηγός Jacob Ingerbrigtsen, αθλητής που διαπρέπει στις μεσαίες αποστάσεις, και φυσικά ήταν το μεγάλο φαβορί, ενώ αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη του νίκη στη διοργάνωση!

Στην ίδια κούρσα μετείχε και ο Νίκος Σάκης, αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες και καταλαμβάνοντας τελικά την 81η θέση σε 19:59.

Στον αγώνα των γυναικών η Δάφνη Λαβασά πλασαρίστηκε αρκετά καλά στην 68η θέση με χρόνο 15:02. Η έτερη ελληνική συμμετοχή, η Έφη Φλώρου από τον Βόλο ήταν 83η σε 15:41 ανάμεσα σε 86 δρομείς που τερμάτισαν. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Nadia Battocletti από την Ιταλία σε 13:46 κερδίζοντας το πρώτο μετάλλιο για τη χώρα της στην ιστορία της διοργάνωσης.

Στην κατηγορία των νέων (Κ23), ο Κωνσταντίνος Σταμούλης ήταν 76ος σε 26:04, ενώ ο Γιώργος Τάσσης έμεινε αρκετά πίσω καταλαμβάνοντας την 92η και τελευταία θέση.

Στην κούρσα των γυναικών νικήτρια ήταν η Τουρκάλα Yasemin Can σε 26:05, ενώ στην μεγάλη κούρσα, αυτήν των ανδρών, πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε ο Filip Ingerbrigtsen σε 28:49, μεγάλος αδελφός (και μεσαίος ανάμεσα στα τρία σπουδαία αδέρφια), κάνοντας αυτό το πρωτάθλημα… οικογενειακή υπόθεση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο