Iστορίες από τον Μαραθώνιο της Βοστόνης

Συγκινητικές, εμπνευστικές, αξιοθαύμαστες ιστορίες από ξεχωριστούς ανθρώπους στον φετινό Boston Marathon

Share

Ο μαραθώνιος της Βοστόνης φιλοξένησε περίπου 30.000 δρομεις, χιλιάδες θεατές αλλά και πολλές ξεχωριστές ιστορίες. Για πολλούς μεγάλη πρωταγωνίστρια ήταν η Rebekah Gregory η οποία to 2013 στη “μαύρη” διοργάνωση της Βοστόνης έχασε το πόδι της από τις εκρήξεις κι ενώ παρακολουθούσε τους τερματισμούς. Φέτος όμως πήρε την εκδίκησή της αφού όχι μόνο κατάφερε να προετοιμαστεί για τον αγώνα αλλά τερμάτισε τον αγώνα με το κοινό να την αποθεώνει και τα μέσα στην άλλη άκτή του Ατλαντικού να την προβάλουν ασταμάτητα. Η 27χρονη λίγο μετά τον τερματισμό της έγραψε στο Twitter: ““I have fought the good fight, I have finished the race, I have kept the faith” (έτρεξα έναν καλό αγώνα, τον τερμάτισα, κράτώ την πίστη). H όμορφη δρομέας ήταν ανάμεσα στους 25 επιζώντες της έκρηξης που έλαβαν μέρος στον αγώνα.

[!%ARTICLE_MODULE_ID:453:%!]

Εντυπωσιακή ήταν όμως και η ιστορία του Maikel Melameb από τη Βενεζουέλα. Ο 39χρονος καθηγητής φιλοσοφίας που πάσχει από μυϊκή δυστροφία ήταν ο τελευταίος που τερμάτισε τον αγώνα 20 ώρες (!) μετά την εκκίνηση. Φυσικά ο στόχος του δεν ήταν άλλος από το να εμπνεύσει τους νέους της χώρας του και όχι μόνο, και να στείλει μηνύματα προς τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Μάλιστα, ο Melameb στην προσπάθειά του αυτή έχει ήδη τρέξει σε άλλους 4 μαραθωνίους σε Βερολίνο, Νέα Υόρκη, Σικάγο και Τόκιο.


Φανατικός δρομέας ο καθηγητής από το Καράκας

Τι να πει κανείς όμως και για την Tatsiana Khvitsko. Η 24χρονη δρομέας από τη Λευκορωσία γεννήθηκε 4 χρόνια μετά το ατύχημα του Τσέρνομπιλ λαμβάνοντας το 70% της ραδιενέργειας με αποτέλεσμα να μην έχει αναπτυγμένα τα κάτω της άκρα και να της λείπουν μερικά δάχτυλα. Παρόλα αυτά αγάπησε πολύ το τρέξιμο κι έτσι την περασμένη Δευτέρα έκανε πράξη ένα από τα μεγάλα της όνειρα, να τρέξει στον μαραθώνιο της Βοστόνης.


Κανέναν δεν άφησε ασυγκίνητο όμως και ο Meb Keflezighi. Ο περσινός νικητής του μαραθωνίου της Βοστόνης μπορεί να μην επανέλαβε τον περσινό του άθλο και να τερμάτισε στην 8η θέση, έκλεψε όμως τις εντυπώσεις συγκινώντας ιδιαίτερα τους Αμερικάνους αφού λίγο μετά τον τερματισμό του, ξέσπασε σε λιγμούς. Όπως δήλωσε λίγο αργότερα, ήθελε πολύ να στεφθεί και φέτος νικητής σαν δώρο στον εαυτό του αφού σε λίγο καιρό κλείνει τα 40. Μάλιστα όλα πήγαιναν καλά μέχρι το 38ο χλμ. όμως εκεί ένα πρόβλημα με την υδροδοσία του δεν του επέτρεψε να κολλήσει με τους πρώτους που ανέβαζαν τον ρυθμό τους. Οι ελπίδες για νίκη τον αποχαιρετούσαν κι έτσι ο Meb τερμάτισε απλά πιάνοντας από το χέρι μία δρομέα που “έπιασε” λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό (οι γυναίκες elite ξεκίνησαν περίπου 30 λεπτά πριν τους άνδρες) ώστε να περάσουν μαζί τη γραμμή. Ύστερα ξέσπασε σε κλάμματα ίσως και γιατί να είναι η τελευταία φορά που πήρε μέρος σαν elite… 

Η Katherine Beiers ήταν μία από τις γυναίκες που τερμάτισαν. Γιατί ξεχώρισε; γιατί ήταν η γηραιότερη αφού κατάφερε να περάσει τη γραμμή του τερματισμού στα 82 (!) της χρόνια! Αντίθετα, η Anna Goodwin 18 ετών και 3 ημερών ήταν η νεότερη ανάμεσα στους συμμετέχοντες σημειώνοντας 4:13. Εντυπωσιακός όμως ήταν και ο 50χρονος Todd White που έχει τερματίσει 30 μαραθωνίους στη Βοστόνη όλους κάτω από τις 3 ώρες. Αυτή τη φορά τερμάτισε σε 2:56:30.


Στα 82 της τερμάτισε έναν ακόμα μαραθώνιο η Katherine Beiers

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο