Ήρθε η ώρα για έναν trail αγώνα.

Επιλογές αγώνων ορεινού τρεξίματος.

Share

Σκέφτεσαι ότι ήρθε η ώρα να τρέξεις σε έναν διαφορετικού τύπου αγώνα; Δες ποιες είναι οι αγωνιστικές σου επιλογές για έναν αγώνα ορεινού τρεξίματος τις επόμενες εβδομάδες στην Ελλάδα και……. καλή επιτυχία.

4 – 5 Μαρτίου
Αυτό το Σαββατοκύριακο οι επιλογές είναι πολλές. Ας ξεκινήσουμε με την Κυριακή 5 Μάρτη, οπού στην Πάρνηθα θα πραγματοποιηθεί ο τρίτος αγώνας της σειράς Salomon Mountain Cup με δύο διαδρομές από 10 – 14 χλμ. η μεγάλη και 5 – 7 η μικρή.

Στη Θεσσαλονίκη τώρα, θα διεξαχθεί ο 7ος Χορτιάτης Trail Run σε μια όμορφη διαδρομή 22 χλμ. Την ίδια μέρα στην Κεφαλονιά, ο Ορειβατικός Σύλλογος διοργανώνει την 1η Αγωνιστική Δρομική Εξόρμηση απόστασης 10 χλμ. με αφετηρία και τερματισμό την περιοχή μπροστά από τα κτελ του Αργοστολίου.

Τέλος για αυτό το Σαββατοκύριακο, νοτιότερα στην Κρήτη δίνεται η εκκίνηση στο 4ο Μινωικό Μονοπάτι Μύθων με δυο διαδρομές 26,5 και 12,5 χλμ. θετικής υψομετρικής 1500 και 650μ. αντίστοιχα.

11 – 12 Μαρτίου
Δύο επιλογές για αυτό το Σαββατοκύριακο. Στην Αττική και στον Λυκαβηττό θα διεξαχθεί το 3rd Lycabettus Run με δυο trail διαδρομές 4,5 και 9 χλμ. και εκκίνηση και τερματισμό από το ξενοδοχείο St George Lycabettus.

Στη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καβάλα για 5η φορά θα δοθεί εκκίνηση στον αγώνα Kavala Trail Run. Η διαδρομή θεωρείται εύκολη έως μέτριας δυσκολίας με μήκος 13 χλμ.

18 – 19 Μαρτίου
Ξεκινάμε από την Κρήτη με τον 4ο Δρόμο «Στα μονοπάτια της Κνωσσού και του Γιούχτα» έναν ημιορεινό αγώνα ο οποίος ξεκινάει από τις αρχαιότητες της Κνωσσού και τερματίζει στις Αρχάνες.

Την ίδια μέρα στην Κόρινθο, πραγματοποιείται ο 1ος

Ορεινός Ημιμαραθώνιος «Μυκήνες – Τενέα». Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα με την προκήρυξη του αγώνα.
Τέλος στον επιβλητικό Όλυμπο για πρώτη φορά στην Ραψάνη θα διεξαχθούν ορεινοί αγώνες 5, 10 και 19 χλμ.

25 – 26 Μαρτίου
Στη Δ. Μάνη και συγκεκριμένα στην όμορφη Καρδαμύλη θα πραγματοποιηθεί διήμερο αγώνων με την ονομασία “Taygetos Challenge” ορείνου τρεξίματος με τρείς διαδρομές 37,4, 20 και 5 χλμ. Όπως κάθε χρόνο βέβαια η αγωνιστική δραστηριότητα ξεκινάει το μεσημέρι του Σαββάτου με το Vertical Speed.

To ίδιο Σαββατοκύριακο στην Κέρκυρα διεξάγεται για 6η φορά το Corfu Mountain Trail με διαδρομές για όλα τα γούστα.

1 – 2 Απριλίου
Ξεκινάμε αυτό το Σαββατοκύριακο με το Poikilo Rocky Mountain την Κυριακή 2 Απριλίου με τρείς διαδρομές 22,5, 8 και 4 χλμ. Την ίδια μέρα στο Λουτράκι διεξάγεται ο 4ος Ορεινός Αγώνας Γερανείων με αρκετές αλλαγές στη διαδρομή.

Στον Κίσσαβο, τέλος διοργανώνεται διήμερο αγώνων με εκκίνηση και τερματισμό στη Σπηλιά στηδιαδρομή των 21 χλμ.

8 – 9 Απριλίου
Στην όμορφη Ύδρα θα διεξαχθούν αγώνες το διήμερο 8 – 9 Απριλίου. Συγκεκριμένα υπάρχουν διαδρομές για όλα τα γούστα αλλά και ο μοναδικός αγώνας κατάβασης στην Ελλάδα.

Άλλο ένα διήμερο αγώνων ορεινού τρεξίματος θα πραγματοποιηθεί στα Τζουμέρκα με αφετηρία και τερματισμό στο Κέντρο Άθλησης και Αναψυχής.
Τώρα στην εντυπωσιακή λίμνη Πλαστήρα για πρώτη φορά θα διεξαχθεί αγώνας ορεινού τρεξίματος με την ονομασία “Plastira’s Lake Trail Race”. Ο αγώνας θα περιλαμβάνει 2 διαδρομές μήκους 20 και 10 χλμ. με αφετηρία και τερματισμό το παραλήμνιο χωριό Καλύβια.

22 – 23 Απριλίου
Την Κυριακή 23 Απριλίου θα διεξαχθεί το «Μονοπάτι Παρνασσού» με αφετηρία την Αμφίκλεια. Φέτος θα υπάρχουν 3 ορεινοί αγώνες, ένας αγώνας City trail και παιδικοί αγώνες.

Στην θεσσαλονίκη όπως κάθε χρόνο διεξάγεται ο Άεθλος στο δάσος των χιλίων δέντρων. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα με την προκήρυξη του αγώνα.
Στο Σταυρό Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται ο “3ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος Sougliani Trail” με τις εγγραφές να ξεκινούν σε λίγες μέρες.
Τέλος, στην Κεφαλονιά δίνεται εκκίνηση στο Μονοπάτι του ανέμου όπου λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

*περιλαμβάνονται αγώνες ορεινού τρεξίματος από τις 5/3/2017 έως τις 23/4/2017.

Αν γνωρίζεις κάποιον αγώνα που θα πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο διάστημα και δεν τον βλέπεις στο άρθρο, παρακαλούμε επικοινώνησε μας στο [email protected]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin: Λειτουργία κέντρου εγγραφών
Ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας» υποδέχεται δρομείς από όλο τον κόσμο!
Puma Glyfada Flagship Store: Grand Opening
Celebrities, influencers, και εκπρόσωποι των media στο experiential opening event της PUMA
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο