Η Μαρία Πολύζου στην Επιτροπή Γυναικών της AIMS

Μία σπουδαία διάκριση και τιμή για την Ελληνίδα δρομέα

Share

H Παγκόσμια Ένωση Διεθνών Μαραθωνίων και Αγώνων Δρόμου (ΑΙΜS) στην προσπάθειά της να στηρίξει ξεχωριστά το γυναικείο δρομικό κίνημα δημιούργησε τη δική της “Επιτροπή Γυναικών”, “AIMS Women’s Commission”.

Ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής βρίσκεται και η Μαρία Πολύζου! Αυτή είναι μία σπουδαία επιτυχία για την Ελληνίδα δρομέα καθώς θα βρίσκεται κοντά στις αποφάσεις σημαντικών αλλαγών και καινοτομιών που θα ωφελήσουν τις γυναίκες δρομείς, και το τρέξιμο γενικότερα στο μέλλον.

Πρόεδρος της Επιτροπής θα είναι η αντιπρόεδρος της AIMS, Martha Morales, ενώ τα ιδρυτικά μέλη, εκτός της Μαρίας Πολύζου, θα είναι ο Paco Borao, πρόεδρος της AIMS, η συντονίστρια του αγώνα Great Ethiopian Run, Dagmawit Amare από την Αιθιοπία, η Ρωσίδα Inna Chernoblavskaya,  συνεργάτης του Moscow Marathon, η Stacey Conley διοργανώτρια αγώνων στις ΗΠΑ, η Renna Nelis σημαντική προσωπικότητα του αθλητισμού στην Εσθονία και συνεργάτις του Μαραθώνιου του Ταλίν, o Teddy Okamura, μέλος της AIMS, η Alessandra Ramella Pairin PR Manager της AIMS στην Ευρώπη, o Václav Skřivánek, Race Director των πετυχημένων αγώνων  RunCzech και η Shirley Yang από την Κίνα.

Κύριος σκοπός της Επιτροπής είναι να ενισχύσει τις συμμετοχές των γυναικών σε όλο τον κόσμο στον αθλητισμό και στο τρέξιμο, να μεγαλώσει το γυναικείο δρομικό κίνημα, να ενώσει τις γυναίκες δρομείς σε όλο τον κόσμο με απώτερο σκοπό τα ίσα δικαιώματα και για τα δύο φύλα.

Ποια είναι η Μαρία Πολύζου
Η Μαρία Πολύζου γεννήθηκε το 1968 στην Πάτρα και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και το τρέξιμο. Αναδείχθηκε πολλές φορές στην καριέρα της Πανελληνιονίκης και Βαλκανιονίκης (σε Μαραθώνιο και 5.000μ.), ενώ μία από τις σημαντικότερες στιγμές της ήταν η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, καθώς και η επίτευξη του Πανελλήνιου ρεκόρ στον Μαραθώνιο την ίδια χρονιά με 2:33:43 που κρατά ακόμα και σήμερα. 
Πριν από μερικά χρόνια ολοκλήρωσε τον Φειδιππίδιο Άθλο (Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα), και βρίσκεται σταθερά δίπλα σε κάθε δρομική δράση που πραγματοποιείται στη χώρα μας από διάφορα πόστα, ενώ συμμετέχει η ίδια, καθώς και τα μέλη της προπονητικής της ομάδας, Marathon Team Greece, σε δεκάδες αγώνες σε όλη την Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ από την Δάφνη Λαβασά στα 10.000μ.!
Εξαιρετική εμφάνιση από την Ελληνίδα δρομέα
Εξαιρετική επίδοση από τον Σγουρό στις ΗΠΑ στα 5.000μ.
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ για τον Έλληνα δρομέα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο