H Gabi Grunewald ήταν πάντα αγωνίστρια

Η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια έχασε τελικά τη μάχη με τον καρκίνο

Share

Η Gabriele Grunewald γεννήθηκε το 1986. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα όπου και άρχισε να διακρίνεται στον στίβο και στα αγωνίσματα από τα 800 έως και τα 5.000μ.

Η Grunewald το 2009 διαγνώστηκε με κυστικό καρκίνωμα στους αδένες.  Αυτό “ανάγκασε” τους γιατρούς να της αφαιρέσουν το σιελογόνους αδένες και δύο χρόνια αργότερα τον θυρεοειδή της. 

Όλη αυτή η “ιστορία” όμως δεν σταμάτησε ποτέ την Gabi από το να αγωνίζεται. Έτσι, από το 2010 επέστρεψε στους στίβους και στις καλές επιδόσεις με αποκορύφωμα το 2014 όταν πήρε την πρόκριση κι αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου εκπροσωπώντας τη χώρα της στο αγώνισμα των 3.000μ. καταλαμβάνοντας την ένατη θέση!

Τα προβλήματα όμως δεν σταμάτησαν. Το 2016 της αφαιρέθηκε ένας όγκος από το συκώτι, λίγους μήνες μετά από τη συμμετοχή της στα αμερικάνικα trials.

Αυτή τη δεκαετία η Gabi με τη στήριξη του συζύγου της, έδινε “διπλούς” αγώνες: Από τη μία εντός στίβου και από την άλλη με τον καρκίνο. Μπορεί να μην ήταν πάντα νικήτρια, όμως είχε κερδίσει  την εκτίμηση των ανθρώπων του στίβου και όχι μόνο για την αγωνιστίκότητα της, το πάθος της και το ότι δεν σταμάτησε ποτέ. Μάλιστα, έκανε προσπάθειες να συγκεντρώσει χρήματα για την καταπολέμηση της νόσου και για την ενημέρωση του κόσμου, διοργανώνοντας αγώνες, δίνοντας συνεντεύξεις και μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Χθες, την Τρίτη 11 Ιουνίου έχασε τελικά τη μάχη κι έφυγε δύο εβδομάδες πριν κλείσει τα 33 της χρόνια έχοντας κερδίσει το σεβασμό όλου του δρομικού κόσμου!

Τα ρεκόρ της Grunewald 

800μ. 2:01.38
1.500μ. 4:01.48
3.000μ. 8:42.64
5.000μ. 15:19.01

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεγάλη επίδοση ο Kejelcha στο Laredo - H Klosterhalfen στις γυναίκες
Εντυπωσιακές επιδόσεις στα 10χλμ. στην άσφαλτο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο