#ΕλληνικόΚαλοκαίρι για τους δραστήριους

Κάνε μια βόλτα στο πολυκατάστημα notos Αθήνας

Share

Οι διακοπές έχουν ξεκινήσει (ή μετράμε μέρες) και σιγά σιγά διασκορπιζόμαστε σε κάθε γνωστή και άγνωστη γωνιά της  χώρας μας. Και μπορεί η πιο διάσημη καλοκαιρινή «δραστηριότητα» να είναι το ψήσιμο στην παραλία, με μια γρήγορα βουτιά στο νερό για δρόσισμα ανά δίωρο, τι γίνεται όμως με εσένα που πραγματικά θέλεις να παραμείνεις fit; Άλλωστε, το σώμα έχει ανάγκη μια κάποια ρουτίνα, ακόμη κι αν δεν ακολουθείς το τυπικό σου εβδομαδιαίο πρόγραμμα προπόνησης. Ωστόσο, μην νομίζεις πως χρειάζεται να ιδρώνεις σε γυμναστήρια για να δώσεις στον οργανισμό σου αυτό που αναζητά! Αντιθέτως, έχεις την ευκαιρία όχι μόνο να προπονηθείς όσο είσαι στον καλοκαιρινό προορισμό που επέλεξες, αλλά και να δοκιμάσεις τις δυνατότητές  σου σε νέα αθλήματα ενώ παράλληλα ανακαλύπτεις και απολαμβάνεις  την ελληνική φύση!

  1. Η πεπατημένη

Και φυσικά αναφερόμαστε στις ομαδικές δραστηριότητες παραλίας.  Δεν αλλάζεις  το πρόγραμμα της παρέας, αλλά κάνεις πολλά περισσότερα από πλατσούρισμα στα ρηχά (pun intended)! Οι επιλογές σου; Beach volley, ρακέτες, κολύμβηση, DIY water polo (όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό). Τι θα χρειαστείς: καπέλο, παγούρι νερού, ρακέτες, μπάλα βόλεϊ, πετσέτες και φυσικά μαγιό! Εάν δε η παρέα έχει προτιμήσει πισίνα για κολύμπι, να προμηθευτείς και ένα σκουφάκι για να προστατέψεις τα μαλλιά σου από το χλώριο.

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1206:%!] 

  1. Για τους θαλασσινούς

Αν είσαι “του νερού”, οι επιλογές αυξάνονται, το ίδιο και η αδρεναλίνη! Δραστηριότητες όπως το surf, windsurf και το water ski γυμνάζουν όλο το σώμα και ειδικά τον κορμό. Άλλες, όπως το canoe, το kayak και οι διάφορες παραλλαγές τους εστιάζουν και στους άνω μύες της πλάτης και των χεριών. Για τους πιο εξερευνητικούς, ιδανικά είναι το snorkeling και οι καταδύσεις. Για όσα απαιτούν ειδικό εξοπλισμό, μην ξεχνάς πως μπορείς να τον ενοικιάσεις και στις περισσότερες παραλίες! Εσύ αυτά που θα χρειαστείς, είναι ίσως ένα πιο υποστηρικτικό ολόσωμο μαγιό, γυαλιά ηλίου, παπούτσια θαλάσσης (προαιρετικά) και ανάλογα την επιλογή σου, αναπνευστήρα, μάσκα και ωτοασπίδες.

  1. Για τους στεριανούς

Μη νομίσεις πως επειδή η θάλασσα είναι το επίκεντρο των ελληνικών διακοπών δεν υπάρχουν στεριανές επιλογές! Καταρχάς, εάν σου αρέσει να τρέχεις, είτε στο γυμναστήριο είτε στο δρόμο, φαντάσου πόσο πιο απολαυστικό θα είναι να τρέχεις στην εξοχή! Φρόντισε μόνο να έχεις κατάλληλα αθλητικά παπούτσια για τρέξιμο σε ανώμαλο δρόμο, γυαλιά ηλίου, ελαφριά ρούχα που αναπνέουν και μην ξεχνάς ποτέ, ειδικά το καλοκαίρι, το καπέλο και το παγούρι σου. Παράλληλα, τα άγρια τοπία των νησιών μας και τα ορεινά μονοπάτια ενδείκνυνται για πεζοπορία, ορειβασία και σε πολλά μέρη προσφέρεται και η αναρρίχηση! Επικοινώνησε με συλλόγους της περιοχής που θα επισκεφτείς, και εκτός από τα παραπάνω ως προς την ένδυσή σου, μην παραλείψεις να έχεις ένα ελαφρύ και ανατομικό σακίδιο πλάτης ή τσάντα μέσης, καθώς θα θέλεις ελεύθερα τα χέρια σου και παπούτσια που να υποστηρίζουν τους αστραγάλους σου με τις κατάλληλες λεπτές κάλτσες. 

  1. Για τους… στατικούς

Αν η άσκηση που προτιμάς είναι πιο στατική, όπως η yoga και το pilates, μη θεωρήσεις πως θα πρέπει να τα θυσιάσεις! Φέρε μαζί σου το yoga mat, την ανάλογη πετσέτα για να απλώσεις πάνω του και μια πετσέτα για να σκουπίζεσαι, και μετά απλά επέλεξε το κατάλληλο σημείο! Ξέκλεψε λίγες ώρες, ιδανικά το πρωί, και ξεκίνα την άσκησή σου σε ήρεμες γωνιές, ακόμη και στην παραλία. Τί πιο ονειρεμένο από χαιρετισμούς στον ήλιο με φόντο την θαλασσινή ανατολή;

Εμείς εδώ σου ευχόμαστε καλές αποδράσεις!

Και μην… πελαγώσεις με τα όσα χρειάζεσαι!

Κάνε μια βόλτα στο πολυκατάστημα notos Αθήνας, και ειδικά στον 6ο όροφο ο οποίος έχει αφιερωθεί αποκλειστικά σε αθλητικά είδη. Εκεί θα βρεις μεγάλη ποικιλία γνωστών brands όπως Adidas, Arena, Brooks, Converse, DC, Fila, Freddy, Nike, Puma, Quicksilver, Reebok, Salomon, Second Skin, Under Armour, The North Face και Vans. Επιπλέον brands μπορείς να βρεις στον 4ο όροφο του πολυκαταστήματος, όπως Columbia και New Balance. Άλλωστε στόχος των notos είναι να είναι δίπλα σε κάθε σου ανάγκη και να προσφέρουν διαρκώς περισσότερα, με όλα σου τα αγαπημένα brands συγκεντρωμένα για να κάνεις μόνο μια στάση πριν φύγεις για τις διακοπές σου!

notos for more

notos.gr

Get social!

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1205:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
13ος Taygetos Challenge: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές, φωτογραφίες και δηλώσεις φορέων και διοργάνωσης
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 23-24 Μαρτίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο