Έγινε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beer Mile!

Πολύ τρέξιμο και πολλή μπύρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Beer Mile

Share

Eίναι μία διοργάνωση που πλέον έχει καθιερωθεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού (καθόλου περίεργο) και έχει το δικό της φανατικό κοινό. Το Beer Mile είναι ένας τύπος αγώνα που συνηθίζεται συχνά στις ΗΠΑ και τον Καναδά με τους συμμετέχοντες  να διαγωνίζονται σε ένα μίλι (1.608 μ.) τρεξίματος αφού όμως έχουν “κατεβάσει” ένα ολόκληρο μπουκάλι μπύρας πριν ξεκινήσουν ενώ συνεχίζουν να καταναλώνουν συγκεκριμένη ποσότητα μπύρας σε κάθε στροφή (ο αγώνας συνήθως διεξάγεται σε στάδιο 400 μ., οπότε οι δρομείς εκτελούν 4 στροφές). Μάλιστα αρκετοί διάσημοι και πετυχημένοι δρομείς έχουν λάβει μέρος κατά καιρούς όπως ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 800 μ. Νικ Σίμμοντς.

Αυτή τη φορά όμως το πράγμα προχώρησε καθώς την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου διεξήχθη το παγκόσμιο πρωτάθλημα με την ονομασία “Flo Beer Mile World Championships” στο Όστιν του Τέξας με τους κορυφαίους “μπυροδρομείς” να λαμβάνουν μέρος. Μεγάλος νικητής με τον καλύτερο χρόνο αναδείχθηκε ο Κόρει Γκάλαχερ σε χρόνο 5:00.23, μία επίδοση που αντιστοιχεί σε ρυθμό 3:06,5/χλμ.!
Ο νικητής αποδείχθηκε πολύ γρήγορος στην κατανάλωση της μπύρας καθώς χρειαζόταν κατά μέσο όρο 7 δευτερόλεπτα για να πιει ένα μπουκάλι μπύρας ενώ διένυε την απόσταση των 400 μ. σε 1:07, 1:10, 1:07 και 1:01 κατά σειρά! Ο Νικ Σίμμοντς καταποντίστηκε σε αυτόν τον αγώνα τερματίζοντας στην 7η θέση.

Πρώτη γυναίκα ήταν η Ελίζαμπεθ Χέρντον και αυτή με πολύ καλό χρόνο, 6:17.76.

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση έγιναν δύο κούρσες elite, μία για άνδρες και μία για γυναίκες, αλλά και σειρές με “ερασιτέχνες” δρομείς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ από την Δάφνη Λαβασά στα 10.000μ.!
Εξαιρετική εμφάνιση από την Ελληνίδα δρομέα
Obiri και Lemma θριάμβευσαν στην Βοστόνη!
Καλές επιδόσεις, ωραίοι αγώνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο