Έφυγε η γηραιότερη μαραθωνοδρόμος

Η Χάριετ Τόμσον που μας είχε συγκινήσει με τις προσπάθειές της πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Share

Την είχαμε γνωρίσει τα τελευταία χρόνια μέσα από τα κατορθώματά της σε αγώνες δρόμου. Η Χάριετ Τόμσον έτρεχε εδώ και πολλά χρόνια στον Ημιμαραθώνιο του Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, ενώ σχετικά πρόσφατα έτρεξε και σε αγώνα Μαραθώνιου και μάλιστα σε ηλικία 92 ετών κάτι που την ανέδειξε στη γηραιότερη μαραθωνοδρόμο όλων των εποχών.

Η 94χρονη Χάριετ, τη Δευτέρα άφησε την τελευταία της πνοή στην πόλη Σάρλοτ όπου νοσηλευόταν μετά από ένα ατύχημα που είχε μέσα στο σπίτι της.

Η γηραιότερη μαραθωνοδρόμος, η οποία είχε κερδίσει δύο φορές τον καρκίνο, συμμετείχε κάθε χρόνο από το 1999 έως το 2015 στον San Diego Rοck n Roll Half Marathon συγκεντρώνοντας χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Μάλιστα όλα αυτά τα χρόνια είχε καταφέρει να μαζέψει περισσότερα από 115.000 δολάρια.

To 2015 αγωνίστηκε στον Μαραθώνιο και κατάφερε να τερματίσει μαζί με τον γιό της, ο οποίος τη συνόδευε στους περισσότερους αγώνες, σε 7 ώρες, 24 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα και να γίνει η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα που ολοκληρώνει τα 42.195μ. αφού η προηγούμενη ήταν για μερικές μέρες μικρότερη.

Δείτε εδώ περισσότερα για το κατόρθωμά της το 2015

Το χαμόγελο της αλλά και η θετική διάθεση για τη ζωή ήταν αυτά που την είχαν κάνει αγαπητή σε όλους με αποτέλεσμα πολλοί δρομείς να φωτογραφίζονται μαζί της. Η ίδια είχε πει πως αν και ποτέ δεν θεωρούσε τον εαυτό της ως “αθλήτρια” το τρέξιμο είναι κάτι που όλοι κάνουμε φυσιολογικά.

φωτό: photorun.net

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο