Δοκιμάζει στον Ημιμαραθώνιο η Hassan Sifan

Θα τρέξει αυτήν την Κυριακή στον Copenhagen Half Marathon

Share

Οι φίλοι του στίβου γνωρίζουν καλά την Hassan Sifan, την Ολλανδέζα που τα τελευταία χρόνια διαπρέπει στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων εντός στίβου. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες μετά από μία συναρπαστική κούρσα κέρδισε τα 3.000μ. στο Πρωτάθλημα Ηπείρων στην Οστράβα (Continental Cup) με 8:27.50.

Πολύ πιθανό, όμως, είναι σύντομα να τη μάθουν – αν δεν την γνωρίζουν ήδη – και οι φίλοι των αγώνων δρόμου καθώς θα αγωνιστεί για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια και σε έναν Ημιμαραθώνιο.

Η πρώην Αφρικανή θα τρέξει στον Ημιμαραθώνιο της Κοπεγχάγης την ερχόμενη Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου. Η ίδια δηλώνει αισιόδοξη καθώς αισθάνεται ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ωστόσο, πριν από επτά χρόνια είχε αποπειραθεί να τρέξει έναν ακόμα αγώνα Ημιμαραθωνίου όπου η εμπειρία δεν είναι και τόσο ευχάριστη αφού στα τελευταία χιλιόμετρα ο ρυθμός της έπεσε δραματικά τερματίζοντας τελικά σε 1:17:10.

Βέβαια, τότε ήταν 18 χρονών και φυσικά δεν είχε τις επιδόσεις που έχει τώρα στα πόδια της. Μην ξεχνάμε, πως η 25χρονη Ολλανδέζα έχει το Ευρωπαϊκό ρεκόρ στα 5.000μ. με 14:22.34 από το Diamond League του Ραμπάτ πριν από μερικούς μήνες.

Τόσο ο προπονητής της, ο πασίγνωστος, Alberto Salazar, όσο και η ίδια, ωστόσο, ξεκαθάρισαν πως ο στόχος της παραμένει ο στίβος και οι αποστάσεις των 5.000 και 10.000μ. για τα επόμενο χρόνια, τουλάχιστον έως τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Ο Salazar πάντως τόλμησε να προβλέψει πως στην Κοπεγχάγη θα μπορέσει να τρέξει κάπου στο 1:09-1:10. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρίσι 2024: Πόλεμος στα... κουνούπια από την οργανωτική επιτροπή
Το έχουν πάρει πολύ ζεστά οι διοργανωτές…
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο