Δυνατές κούρσες στο Diamond League της Ζυρίχης

Ωραίες κούρσες στις ημιαποστάσεις, διάκριση και πάλι για Κυριακοπούλου και Στεφανίδη

Share

Λίγες μέρες μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η Ζυρίχη φιλοξένησε την Πέμπτη 28/8 τον προτελευταίο αγώνα της σειράς Diamond League. Στο Στάδιο Λέτζιγκρουντ παρέλασαν για μία ακόμα φορά τα μεγάλα αστέρια όχι μόνο του ευρωπαϊκού αλλά και του παγκόσμιου στίβου σημειώνοντας καλές επίδοσεις μία στροφή πριν το τέλος της σειράς των διαμαντιών. Εντυπωσιακές ήταν οι κούρσες των ημιαποστάσεων ενώ για μία ακόμα φορά διακρίθηκαν τα κορίτσια του άλματος επί κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου και Κατερίνα Στεφανίδη

Στα αγωνίσματα των αποστάσεων που αυτή τη φορά δεν ήταν πολλά, ξεχώρισε η νίκη του Κενυάτη Καλεμπ Ντικού στα 5.000 μ. με χρόνο 13:07.01 λίγα μόλις εκατοστά μπροστά από τον δεύτερο , τον Αιθίοπα Μουκτάρ και τον τρίτο, τον Αμερικανό Γκάλεν Ραπ που τερμάτισε σε 13:07.82. Απογοητευτικός ήταν ο Βρετανός Άντι Βερνόν που τερμάτισε τελευταίος σε 13:49.68 σε ένα στάδιο που πριν από λίγες μόνο ημέρες είχε θριαμβεύσει καταλαμβάνοντας δύο μετάλλια στο Ευρωπαϊκό, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο σε 10.000 και 5.000 μ. αντίστοιχα.

Δυνατή κούρσα έγινε στα 800 μ. των ανδρών με τον Νάιτζελ Άμος να τερματίζει πρώτος αφήνοντας μάλιστα τον παγκόσμιο ρέκορντμαν, Ντέηβιντ Ρούντισα στην τρίτη θέση. Ο χρόνος του 20χρονού Άμος που έχει το Παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων από την τρελή κούρσα του τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου ήταν 1:43.77. Δεύτερος ήταν ο Αγανλέ Σουλειμάν από το Ντζιμπουτί με 1:43.93 και αυτός με πολλές δυνάμεις στο τέλος. Ο Γάλλος Μποσέ για μία ακομα κούρσα μπήκε μπροστά και μάλιστα ήταν πρώτος στην τελική ευθεία όμως τελικά τερμάτισε 5ος σε 1:44.69.

Εντυπωσιακό όμως ήταν και το 1.500άρι των γυναικών με τη Τζένι Σίμπσον να κερδίζει μία ακόμα κούρσα σε Ντάιαμοντ Λιγκ με 3:59.92 μετά από μάχη μέχρι το νήμα με την συμπατριώτισσά της Σάνον Ρόουμπερι που τερμάτισε 1 μόλις εκατοστό πιο πίσω. H Σίμπσον μπήκε πρώτη στην τελική ευθεία όμως η Ρόουμπερι ήρθε δυνατά από πίσω κι έτσι η αθλήτρια της New Balance αναγκάστηκε να κάνει μία.. βουτιά στην τελική γραμμή για να εξασφαλίσε την πρώτη θέση που της έδωσε και την πρώτη θέση στην τελική βαθμολογία του αγωνίσματος.

Δείτε την κούρσα των 1.500μ. και τη “βουτιά” της Σίμπσον

[!%ARTICLE_MODULE_ID:251:%!]

Tέλος στα 3.000 μ. με φυσικά εμπόδια των γυναικών η Τυνήσια Αμπίμπα Γκίρμπι πήρε την πρώτη θέση με νέο εθνικό ρεκόρ 9:15.23 αφήνοντας αρκετά πιο πίσω τις δύο Αιθιοπέζες, Αγιαλέου και Ασσέφα.

Ελληνικές διακρίσεις
Την τρίτη θέση του άλματος επί κοντώ μοιράστηκαν από κοινού οι  δύο Ελληνίδες του αγωνίσματος, η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Κατερίνα Στεφανίδη με 4.67 μ. και οι δύο, διαφημίζοντας για μία ακόμα φορά τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες. Μάλιστα, τα δύο κορίτσια βρίσκονται στη 4η και 2η θέση αντίστοιχα της βαθμολογίας του αγωνίσματος.

Το επόμενο και τελευταίο για φέτος ραντεβού για τη σειρά των Diamond League είναι την ερχόμενη εβδομάδα στις 5 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες όπου θα διεξαχθούν τα υπόλοιπα αγωνίσματα της σειράς με το πρόγραμμα να είναι αρκετά ενδιαφέρον αφού περιλαμβάνει κούρσες 1.500 μ. και 3.000 μ. στιπλ στους ανδρες και 800 μ. και 3.000 μ. στις γυναίκες.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο