Ανακοίνωση της ΕΟΣΛΜΑ-Υ για τις εξελίξεις στις διοργανώσεις αγώνων δρόμου

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Share

Αναλυτικά η ανακοίνωση του προέδρου της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, κ. Νικόλαου Γούλα:

“Η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) με τους 65 ενεργούς συλλόγους της αυτή τη στιγμή, διοργανώνει περισσότερους από 500 αγώνες λαϊκού μαζικού αθλητισμού σε όλη την Ελλάδα ετησίως.

Οι αγώνες αυτοί συνετέλεσαν και συντελούν στην αύξηση του λαϊκού μαζικού αθλητισμού στη χώρα μας, προσφέροντας και συμβάλλοντας ταυτόχρονα στον τουρισμό, την τοπική οικονομία και στην ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της χώρας καθώς επίσης και των τοπικών παραδόσεων.

Βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή αυτών των αγώνων, τόσο της ΕΟΣΛΜΑ-Υ όσο και των συλλόγων της, όλα αυτά τα χρόνια, είναι η ασφάλεια των συμμετεχόντων, η υγειονομική κάλυψη του αγώνα και γενικότερα η ασφαλής διεξαγωγή του αγώνα.

Αυτό επιτυγχάνεται με την άριστη συνεργασία της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και των συλλόγων της με την τοπική αυτοδιοίκηση, με τις κατά τόπους υγειονομικές υπηρεσίες, τις αστυνομικές διευθύνσεις καθώς και τις εθελοντικές ομάδες διάσωσης.

Μετά την άμεση παρέμβαση του ΣΕΓΑΣ προς την τοπική αυτοδιοίκηση και τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας με την οποία ζητά να μη στηρίζουν τους αγώνες των συλλόγων της ΕΟΣΛΜΑ-Υ εάν δεν έχουν την έγκριση του ΣΕΓΑΣ, ζήτησα συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κ. Κ. Παναγόπουλο για να συζητήσουμε τα προβλήματα που προέκυψαν και να δοθεί λύση και συνέχιση της έως τώρα άριστης συνεργασίας μας.

Αναμένω τον καθορισμό της ημερομηνίας που θα πραγματοποιηθεί η εν λόγω συνάντηση.

Στη συνέχεια και μετά τη συνάντηση, θα ανακοινωθεί η στάση και οι ενέργειες της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 23-24 Μαρτίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
«On» και Cosmos Sport παρουσίασαν το Cloudomonster 2
Όλα όσα έγιναν στο επιτυχημένο event στη Γλυφάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο