Ακόμα ένα τρελό ρεκόρ σε αγώνα ημιμαραθωνίου

Σπουδαία επίδοση στον ημιμαραθώνιο από έναν πατέρα και την 11 μηνών κόρη του

Share

Ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ σημείωσε ο Καναδός Κάλουμ Νεφ στον ημιμαραθώνιο Katy Half Marathon στις ΗΠΑ. Ο 31χρονος δρομέας τερμάτισε πρώτος στον εν λόγω αγώνα σε 1:11:27. Δεν ήταν μόνος όμως. Στα 21,1 χλμ. της απόστασης είχε τη συντροφιά της 11 μηνών κόρης του, Χόλαντ Νεφ, η οποία μάλιστα προηγείτο σε όλη την κούρσα αφού επέβαινε στο καρότσι της το οποίο έσπρωχνε ο Νεφ στον αγώνα.

Έτσι, ο αρκετά ικανός δρομέας σημείωσε νέο ρεκόρ στην απόσταση με τον συγκεκριμένο τρόπο συντρίβοντας μάλιστα το προηγούμενο κατά δύο και πλέον λεπτά αφού ήταν 1:13:50 από το 2013.

Η μικρή Χόλαντ, σύμφωνα με τον πατέρα της, φάνηκε να απολαμβάνει τον αγώνα σε όλη του τη διάρκεια αν και το γεγονός ότι ήταν καλά δεμένη στο καρότσι της την ενόχλησε λίγα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό.

Ο Κάλουμ Νεφ δεν είναι επαγγελματίας δρομέας, όμως προπονείται εντατικά έχοντας σημειώσει αξιόλογα ατομικά ρεκόρ στον Μαραθώνιο (2:22:59) αλλά και στην Ημιμαραθώνιο με 1:08. Μάλιστα, την ερχόμενη εβδομάδα θα λάβει μέρος και στον Ημιμαραθώνιο του Λας Βέγκας, αυτή τη φορά μόνος, πιστεύοντας ότι είναι σε θέση να σπάσει και το δικό του προσωπικό ρεκόρ.

Σε κάποιες από τις προπονήσεις του απολαμβάνει τη συντροφιά της κόρης του (με το καρότσι φυσικά) ενώ και παλαιότερα είχε σημειώσει ένα σημαντικό ρεκόρ στα 5 χλμ. με 15:43, με τη μεγαλύτερη του κόρη όμως στο καρότσι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο