Ξεκινούν την Τετάρτη 23/1 οι εγγραφές για τον Olympus Marathon

Olympus Marathon, Olympus Ultra, Olympus Vertical, Κόψη των Αετών, Melindra Trail το τελευταίο ΣΚ του Ιουνίου

Share

Ξεκινούν την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στις 19:00 οι εγγραφές για τον Olympus Marathon και τους αγώνες που γίνονται παράλληλα το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουνίου Olympus Ultra, Olympus Vertical, Κόψη των Αετών & Melindra Trail. Οι εγγραφές θα μείνουν ανοιχτές έως τις 15 Μαΐου στις 19:00, ενώ για τους αγώνες μικρότερης απόστασης (Κόψη των Αετών & Melindra Trail) θα μείνουν ανοιχτές έως και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 20:00.

Όλες οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.olympus-marathon.com ενώ για τη συμμετοχή στις μεγάλες αποστάσεις ο κάθε συμμετέχοντας θα πρέπει να πληρεί κάποια κριτήρια (συμμετοχή σε συγκεκριμένους αγώνες βουνού ή τερματισμό του σε συγκεκριμένα χρονικά όρια).

Αναλυτικά οι αγώνες έχουν ως εξής:

Olympus Marathon
Ο κύριος αγώνας της διοργάνωσης απόστασης 44 χλμ. από τα οποία τα 39 χλμ. κινούνται σε μονοπάτια και τα 5 χλμ. σε άσφαλτο. Η θετική υψομετρική διαφορά που καλύπτουν οι αθλητές φτάνει τα 3200 μέτρα, ενώ η συνολική (θετική & αρνητική) τα 5900 μέτρα. Το χαμηλότερο σημείο του αγώνα βρίσκεται στα 3 μέτρα και το ψηλότερο στα 2780 μέτρα. Συνοπτικά, ο αγώνας ακολουθεί τη διαδρομή: Δίον – Αγ.Κωνσταντίνος – Ρέμα Ορλιά – Κορομηλιά – Πετρόστρουγκα – Σκούρτα – Οροπέδιο Μουσών – Ζωνάρια – Χονδρομεσορράχι – Πριόνια – Χαράδρα Ενιπέα – Λιτόχωρο.
Για να δείτε την προκήρυξη πατήστε εδώ.

Olympus Ultra
Αγώνας 66 χλμ. από τα οποία τα 60 χλμ. είναι σε μονοπάτια και τα 6 χλμ. σε άσφαλτο. Η θετική υψομετρική διαφορά που καλύπτουν οι αθλητές φτάνει τα 5200 μέτρα, ενώ η συνολική (θετική & αρνητική) περίπου τα 10000 μέτρα. Το χαμηλότερο σημείο του αγώνα βρίσκεται στα 3 μέτρα και το ψηλότερο στα 2910 μέτρα. Συνοπτικά, ο αγώνας ακολουθεί τη διαδρομή: Δίον – Ρέμα Ορλιά – Πετρόστρουγκα – Τσιρκνιά – Κρεβάτια – Μπαρμπαλά – Ξερολάκι (ρέμα) – Ράχη Σκολιού – Σκολιό – Σκάλα – Χονδρομεσοράχι – Πριόνια – Χαράδρα Ενιπέα – Λιτόχωρο.
Για να δείτε την προκήρυξη πατήστε εδώ.

Olympus Vertical
Αγώνας κάθετης ανάβασης στο μονοπάτι «Γουμαροστάλι». Η εκκίνηση του κάθετου χιλιομέτρου δίνεται από τον 200μ πριν τα Πριόνια με υψόμετρο 1000μ και ο τερματισμός γίνεται σε υψόμετρο 2063μ.
Για να δείτε την προκήρυξη πατήστε εδώ.

Κόψη των Αετών
Αγώνας 14 χλμ. μέτριας δυσκολίας και με σχετιά ήπιες κλίσεις που κινείται σε όλα τα είδη των τερέν. Η διαδρομή του αγώνα έχει ως εκκίνηση τα Πριόνια σε υψόμετρο 1100μ. και τερματισμό το σημείο τερματισμού του Olympus Marathon (στο θεατράκι του πάρκου Λιτοχώρου), ενώ περνά από τα ομορφότερα σημεία στην χαράδρα του Ενιπέα.
Για να δείτε την προκήρυξη πατήστε εδώ.

Melindra Trail
Αγώνας 5 χλμ. σε εύκολη διαδρομή με ήπιες κλίσεις και 180 μ. υψομετρικής διαφοράς. Η διαδρομή του αγώνα έχει ως εκκίνηση και τερματισμό το σημείο τερματισμού του Olympus Marathon (στο θεατράκι του πάρκου Λιτοχώρου).Το ελάχιστο υψόμετρο της διαδρομής είναι 279 μέτρα και το μέγιστο 429. Η διαδρομή μοιράζεται σε μονοπάτια, χωματόδρομο και άσφαλτο.
Για να δείτε την προκήρυξη πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Run Greece 2024 – Ναύπλιο
Το πρόγραμμα και χρήσιμες οδηγίες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο