Το Nike Zoom Pegasus επιστρέφει… πιο Turbo από ποτέ

Από τις 2 Αυγούστου η διάθεσή του νέου μοντέλου της Nike

Share

Το νέο Nike Air Zoom Pegasus σχεδιάστηκε με βάση τις παρατηρήσεις των κορυφαίων δρομέων και επιστρέφει ταχύτερο από ποτέ μ’ ένα νέο μοντέλο, το Nike Zoom Pegasus Turbo. Το Turbo είναι εμπνευσμένο από τα κορυφαία μοντέλα Nike Zoom Vaporfly Elite για μαραθώνιο, καθώς χρησιμοποιεί τον ίδιο αφρό υψηλής ανταπόκρισης ZoomX στη μεσαία σόλα, ενώ ταυτόχρονα υιοθετεί το ίδιο αεροδυναμικό σχήμα στην περιοχή της φτέρνας.

Το μυστικό για ταχύτερη απόδοση, όμως, φαίνεται να κρύβεται στον αφρό NIKE ZOOMX: Παρέχει 85% ανταπόδοση ενέργειας – το μεγαλύτερο ποσοστό από κάθε άλλο αφρό της Nike – ενώ είναι επίσης ο ελαφρύτερος αφρός της Nike (ένα ανδρικό παπούτσι μεγέθους 43 ζυγίζει περίπου 240 γραμμάρια και ένα γυναικείο παπούτσι μεγέθους 39 ζυγίζει περίπου 195 γραμμάρια).

Αυτό που μπορεί να κάνει ο αφρός είναι να συμβάλει στη μείωση της ποσότητας ενέργειας που χάνεται λόγω της συμπίεσης (στο τρέξιμο αυτή η ποσότητα εξαρτάται συνήθως από το συνδυασμό του βηματισμού, του ρυθμού και του βάρους σας). Για να γίνει αυτό, ο αφρός επανέρχεται στο αρχικό του σχήμα κάθε φορά που το πέλμα σηκώνεται από το έδαφος. Όσο πιο πολύ προσεγγίζει το αρχικό του σχήμα, τόσο περισσότερη ενέργεια επιστρέφει πίσω στον αφρό.


Ταυτόχρονα το πρόσθετο ύψος 10 mm στο πίσω μέρος και 12 mm στο μπροστινό μέρος της σόλας έχει σχεδιαστεί για ν’ αποθηκεύει περισσότερη ενέργεια και να επιτυγχάνει μεγαλύτερη απόδοση, ενώ το καμπύλο κολάρο γύρω από τον αστράγαλο αφήνει ελεύθερο τον αχίλλειο τένοντα έτσι ώστε να αποφεύγονται οι τριβές ή οι ερεθισμοί σε αυτό το ευαίσθητο σημείο.
Το επάνω μέρος καλύπτεται από ένα ομοιόμορφο διαφανές διχτυωτό ύφασμα (τονίζοντας τα νήματα Flywire που καταλήγουν στα κορδόνια για να προσφέρουν σταθερό κράτημα).



Μια φαρδιά λωρίδα διατρέχει όλο το μήκος του παπουτσιού στο κέντρο, από την κορυφή της γλώσσας μέχρι το κάτω μέρος των δακτύλων. Κάτω από το πέλμα, ο αφρός ZoomX συνδυάζεται με μία στρώση αφρού Nike React (για μεγαλύτερη αντοχή και σταθερότητα).
Παράλληλα, το «τρακτερωτό» σχέδιο με μικρές προεξοχές στην εξωτερική σόλα από καουτσούκ συμβάλλει στην απορρόφηση των κραδασμών και χαρίζει καλή πρόσφυση σε κάθε επιφάνεια.

Το Nike Air Zoom Turbo θα είναι διαθέσιμο από τις 2 Αυγούστου στο nike.com και σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής πώλησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο