Το 1ο «Patmos Revelation» ανοίγει τις πύλες του

3ημερο κολύμβησης και τρεξίματος στο «ιερό» νησί

Share

Για πρώτη φορά στο νησί των Δωδεκανήσων θα πραγματοποιηθούν αθλητικές δραστηριότητες υψηλού επιπέδου. Το «Patmos Revelation» ανοίγει τις πύλες του και ο Δήμος Πάτμου σε συνεργασία με την Active Media Group έχουν ως στόχο να αναδείξουν το στοιχείο του αθλητικού τουρισμού.

Ο αθλητικός τουρισμός έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στο νησί, ώστε εκτός από θρησκευτικός προορισμός, να εξελιχθεί σε μία εναλλακτική επιλογή η οποία θα έχει ως στόχο την προσέλκυση επισκεπτών στην Πάτμο, οι οποίοι θα γνωρίσουν και θα βιώσουν από κοντά μια διαφορετική και πρωτόγνωρη εμπειρία, διατηρώντας παράλληλα τη μυστικιστική ατμόσφαιρα του νησιού.

Το «Patmos Revelation» θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 30 Ιουνίου και 2 Ιουλίου 2017, όπου στο νησί θα φιλοξενηθούν αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης για επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, για μικρούς και μεγάλους, παρουσία Ολυμπιονικών και πρωταθλητών Ελλάδος. Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανοδική πορεία του τουρισμού σε ένα ούτως ή άλλως πανέμορφο νησί, προσφέροντας εναλλακτικές μορφές που δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να συνδυάσει τη διασκέδαση με την άθληση και την γνώση για την ιστορία του τόπου. Η διοργάνωση θα προσφέρει ένα πλήρες πακέτο ψυχαγωγίας στους συμμετέχοντες αφήνοντας τους πίσω υπέροχες αναμνήσεις!

Η Πάτμος άλλωστε, έχει σπουδαία και τεράστια θρησκευτική ιστορία, καθώς είναι το νησί στο οποίο έζησε εξόριστος ο Ιωάννης ο Θεολόγος και συνέγραψε την «Αποκάλυψη», η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια του Χριστιανισμού. Η «Ιερουσαλήμ του Αιγαίου», όπως είναι παγκοσμίως γνωστή, αποτελεί βαριά κληρονομιά της θρησκείας, καθώς έχει ανακηρυχθεί ως «Ιερά Νήσος» από το ελληνικό κράτος. Παράλληλα, αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Unesco, ενώ επιπλέον ανήκει στο δίκτυο της COESIMA, ως ένας από τους 7 σημαντικότερους τόπους προσκυνήματος στην Ευρώπη.

Ο δήμαρχος Πάτμου, Γρηγόρης Στόικος, μεταξύ άλλων τόνισε: «Με μεγάλη μας χαρά διοργανώνουμε για πρώτη φορά το “Patmos Revelation” στο φιλόξενο νησί μας. Η Πάτμος είναι ξακουστή ως ένας προορισμός ο οποίος συνδυάζει τη θρησκευτική κατάνυξη, αλλά και τις φυσικές της ομορφιές. Οι επισκέπτες στο νησί μπορούν να απολαύσουν το Ιερό σπήλαιο της Αποκαλύψεως, το Καστρομονάστηρο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου το οποίο στέκει επιβλητικά στην κορυφή, την πόλη της Χώρας η οποία είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, υπέροχα τοπία, ονειρεμένες θάλασσες και φυσικά γαλήνη. Ο λόγος που επιλέξαμε να φέρουμε τον αθλητικό τουρισμό στην Πάτμο είναι γιατί θέλουμε να αναδείξουμε τις ομορφιές του νησιού μας προσελκύοντας ανθρώπους όλων των ηλικιών να μας επισκεφθούν, προσφέροντας παράλληλα γνώσεις, διασκέδαση και φιλοξενία. Με αυτό τον τρόπο οι επισκέπτες-αθλητές θα μπορούν να γνωρίσουν το νησί μέσα από αγώνες δρόμου, αλλά και από αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας. Το “Patmos Revelation” έχει ως στόχο να προσελκύσει στο νησί μας νέους φίλους αλλά και μελλοντικούς θαυμαστές του. Σας περιμένουμε να δηλώσετε συμμετοχή και να γνωρίσετε ένα νησί, το οποίο είναι έτοιμο να σας αγκαλιάσει, ένα νησί Αποκάλυψη…».

Σε ότι αφορά στη μετακίνηση και στη διαμονή για όσους συμμετάσχουν στο «Patmos Revelation» θα υπάρχουν ελκυστικά πακέτα με αρκετά προνόμια. Σε ένα νησί που βασικό εμπόδιο είναι η πρόσβαση, η διοργάνωση έχει εξασφαλίσει ειδικά δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων. Παράλληλα για το άνοιγμα των εγγραφών και το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες σε επόμενες εβδομάδες.

Επίσημοι Χορηγοί: Blue Star Ferries, Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος»    

Website: www.patmos-revelation.gr
Hashtag: #patmosrevelation  

Φωτο: Ηλίας Κουτουμάνος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O Όμιλος H Hotels Collection, Μέγας χορηγός του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου!
Χορηγός εθελοντισμού και του αγώνα των 5χλμ.
Φτάσε γρηγορότερα στο αύριο της δρομικής προπόνησης, με έναν Technogym Run
30 χρόνια εμπειρίας και γνώσης στο fitness ενσωματώνονται στο απόλυτο running tool
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο