Μεγάλη νίκη της «Ομάδας Προσφοράς ΟΠΑΠ» στον ΑΜΑ για τα παιδιά

Ο ΟΠΑΠ προσθέτει 3.642.845€ στην επένδυσή του για την ανακαίνιση των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων

Share

Κεντρική είσοδος παιδιατρικού νοσοκομείου «Αγία Σοφία»

Με τη δύναμη της «Ομάδας Προσφοράς ΟΠΑΠ» το έργο ανακαίνισης των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού» ενισχύεται με 3.642.845€. Το ποσό αυτό της εικονικής προσφοράς, που συγκέντρωσαν οι χρήστες της εφαρμογής, θα μετατραπεί από τον ΟΠΑΠ σε πραγματική οικονομική ενίσχυση και θα διατεθεί στην επένδυση που υλοποιεί από το 2014 για την ανακαίνιση των νοσοκομείων παίδων.

Τα μέλη της «Ομάδας Προσφοράς» και πλήθος κόσμου βρέθηκαν την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στο κεντρικό περίπτερο του ΟΠΑΠ στο χωριό των χορηγών στο πλαίσιο του 35ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας, και φωτογραφήθηκαν για να ενισχύσουν τη συνεισφορά στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία. Για κάθε φωτογραφία ο ΟΠΑΠ προσέφερε επιπλέον 2€ στο έργο ανακαίνισης.


Κόουπ, Γκάμπριελ, Αντετοκούνμπο και Ζίγκλερ στο περίπτερο του ΟΠΑΠ.

Τα νέα έργα του ΟΠΑΠ στα παιδιατρικά νοσοκομεία
Έχοντας ολοκληρώσει ήδη 19 έργα, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητάς του, ο ΟΠΑΠ στην παρούσα φάση προχωρά σε τρία νέα πολύ σημαντικά έργα ανακαίνισης στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία.


Ο 4ος όροφος του παιδιατρικού νοσοκομείου «Αγία Σοφία»

Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία» ανακαινίζει τη μονάδα ημερήσιας νοσηλείας στο ισόγειο, που καλύπτει εμβαδό 600 τετραγωνικών μέτρων. Το συγκεκριμένο έργο συμπεριλαμβάνει την  πλήρη ανακαίνιση του χειρουργικού συγκροτήματος με δύο αίθουσες χειρουργείων και λειτουργικούς βοηθητικούς χώρους, τη δημιουργία δύο θαλάμων ανάνηψης, τεσσάρων θαλάμων νοσηλείας και χώρων υγιεινής καθώς και τη δημιουργία εισόδου, χώρων αναμονής, εξεταστηρίων και όλων των απαραίτητων βοηθητικών χώρων.

Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ προχωρά στην πλήρη αναδιαρρύθμιση και ανακαίνιση της κεντρικής αποστείρωσης, που στεγάζεται στο ισόγειο του νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία», εμβαδού περίπου 600 τετραγωνικών μέτρων. Ο κύριος σκοπός της συγκεκριμένης αναδιαρρύθμισης, που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά τμήματα του νοσοκομείου, είναι να αποκτήσει η μονάδα τους απαιτούμενους χώρους για την ορθή λειτουργία της. 


O 4oς όροφος του παιδιατρικού νοσοκομείου «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού»

Παράλληλα, στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού», ο ΟΠΑΠ ανακαινίζει τη Β΄ παθολογική πανεπιστημιακή νοσηλευτική μονάδα του 1ου Ορόφου (Πτέρυγας Α), συνολικού εμβαδού  550 τετραγωνικών  μέτρων και δυναμικότητας 22 κλινών.
Στις παραπάνω εργασίες, προβλέπεται η ένταξη χώρων υγιεινής σε όλους τους θαλάμους νοσηλείας, καθώς και πλήρης εκσυγχρονισμός των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, περιλαμβανομένου κλιματισμού, θέρμανσης, αερισμού με βάση τις πλέον σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές.  Επιπλέον, γίνεται εγκατάσταση νέου ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού και πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες χρωματικές και διακοσμητικές παρεμβάσεις.

Τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί
Η ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας άρχισε το 2014. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, ο ΟΠΑΠ έχει ολοκληρώσει το 40% της ανακαίνισης, έχοντας παραδώσει 19 έργα συνολικού εμβαδού 7.480 τετραγωνικών μέτρων, τα οποία έχουν αλλάξει ριζικά την εικόνα των δύο νοσοκομείων. Μεταξύ των έργων, συμπεριλαμβάνονται 13 νοσηλευτικές μονάδες δυναμικότητας 280 κλινών.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.opapcsr.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«On» και Cosmos Sport παρουσίασαν το Cloudomonster 2
Όλα όσα έγιναν στο επιτυχημένο event στη Γλυφάδα
18ος Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin: Κλείσιμο εγγραφών
Κορυφαία αγωνιστική υποστήριξη και το πλουσιότερο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων
Ειρηνοδρομία 2024: «Τρέχουμε για έναν καλύτερο κόσμο»
Στις 19 Μαΐου η καρδιά το δρομικού κινήματος χτυπάει στον Άγιο Δημήτριο Αττικής
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο