Λίγες μόνο θέσεις απέμειναν για τον απογευματινό Αγώνα Δρόμου 5χλμ του ΑΜΑ

Δείτε τα τελευταία νέα της διοργάνωσης του Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας

Share

Με τις εγγραφές σε όλους τους υπόλοιπους αγώνες να έχουν εξαντληθεί, σας ενημερώνουμε πως υπάρχουν διαθέσιμες λίγες μόνο θέσεις στον Αγώνα Δρόμου 5χλμ ΑΠΟΓΕΥΜΑ – Βασικό Επίπεδο Εγγραφής για να λάβετε μέρος στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, τον 36ο Μαραθώνιο Αθήνας.

Κλείσε θέση στο μεγάλο ραντεβού της 11ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018, δηλώνοντας άμεσα συμμετοχή, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Μαραθωνίου Αθήνας, www.athensauthenticmarathon.gr!

Πρόσκληση για ΔΩΡΕΑΝ προαθλητικό έλεγχο προ της συμμετοχής στον Μαραθώνιο Δρόμο


Ο “Μαραθώνιος Αθήνας. O Αυθεντικός” αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις. Στο πλαίσιο συνεργασίας μας με το Ειδικό Κέντρο Καρδιάς Αθλητών και Νέων (ΕΚΚΑΝ), της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για το αθλητικό αυτό γεγονός, προσφέρεται η δυνατότητα σε όσους συμμετέχοντες επιθυμούν να εξεταστούν δωρεάν με πλήρη καρδιολογικό προαθλητικό έλεγχο (λήψη ιστορικού, κλινική εξέταση, ηλεκτροκαρδιογράφημα, και, κατά περίπτωση, περαιτέρω παρακλινικές εξετάσεις) κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον έλεγχο πατήστε ΕΔΩ.

Δωρεάν είσοδος στο Μουσείο Μπενάκη το Σάββατο πριν το Μαραθώνιο

Δεκαοκτώ δρομείς από όλο τον κόσμο, τρέχουν για την ενίσχυση του έργου του Μουσείου Μπενάκη στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο.
Με αφορμή τη σημαντική αυτή προσφορά, το Μουσείο Μπενάκη, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, παρέχει στους δρομείς την ευκαιρία να επισκεφτούν τις συλλογές και τις εκθέσεις του με δωρεάν είσοδο.
Επιπλέον προγραμματίζει θεματικές ξεναγήσεις για τους δρομείς με πλήρες επίπεδο εγγραφής και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά που συμμετέχουν στο Μαραθώνιο.

«Αν θέλεις να ζήσεις μια εμπειρία ζωής τρέξε έναν Μαραθώνιο»

Το παραπάνω το έχει δηλώσει ο τετράκις χρυσός Ολυμπιονίκης, Emil Zatopek. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας: Μια από τις δημοφιλέστερες αθλητικές διοργανώσεις του πλανήτη – και όχι άδικα αφού η Ελληνική πρωτεύουσα είναιη γενέτειρα του.
Ο Μαραθώνιος είναι εμπνευσμένος από τη διαδρομή του Αθηναίου Οπλίτη, που μετά τη μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ., έτρεξε από το πεδίο της μάχης στην Αθήνα για να μεταφέρει τα νικητήρια νέα, αναφωνώντας «νενικήκαμεν», πριν ξεψυχήσει από την εξάντληση.
Στην αρχαιότητα δεν υπήρχε ως άθλημα. Καθιερώθηκε μετά από την προτροπή του φιλέλληνα Michel Bréal στον ιδρυτή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Pierre de Coubertin, να επαναληφθεί «ο διάσημος εκείνος δρόμος που εξετέλεσε ο στρατιώτης του Μαραθώνος».

Η WIND είναι επίσημος πάροχος τηλεπικοινωνιών της διοργάνωσης και ονομαστικός χορηγός των 5χλμ. &10χλμ. Από το 2011, η εταιρία λαμβάνει μέρος με ελίτ αθλητές αλλά και 1500 ακόμα δρομείς της WIND Running Team που αγωνίζονται παράλληλα για καλό σκοπό.

Η Εθνική Τράπεζα συμμετέχει για 5η χρονιά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

H Εθνική Τράπεζα στηρίζει, για μια ακόμη χρονιά, τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση δρομικού αγώνα στην Ελλάδα, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ως επίσημος χορηγός του ΣΕΓΑΣ, αναγνωρίζοντας τη σημασία του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι, ως πυλώνων προαγωγής του πολιτισμού.
Η αρχαιότερη και πιο ιστορική αθλητική ομοσπονδία της Ελλάδας, ο ΣΕΓΑΣ και η παλαιότερη και πιο ιστορική τράπεζα της χώρας, η Εθνική Τράπεζα ενώνουν για 5η συνεχή χρονιά τις δυνάμεις τους, ώστε το παγκόσμιο αυτό αθλητικό γεγονός να μεταλαμπαδεύσει σε όλους μας τις μοναδικές αξίες του.
Τη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού, έχουν, από την πρώτη στιγμή, αγκαλιάσει οι εργαζόμενοι της Τράπεζας, μεταφέροντας το μήνυμα της σημασίας της φυσικής άσκησης στη σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου, τρέχοντας με τα ‘χρώματα’ της εταιρικής ομάδας ‘i-run’.
Με την ονομαστική χορηγία του Αγώνα Παιδιών, η Τράπεζα ενθαρρύνει τη νέα γενιά να εμπνευστεί από τις αξίες της ευγενούς άμιλλας, της συνέπειας, της συνεχούς προσπάθειας και να αγωνιστεί για ένα καλύτερο αύριο.
Στη φετινή εκκίνηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου, η Εθνική Τράπεζα θα βρίσκεται εκεί, δίπλα σε όλους τους δρομείς, μικρούς και μεγάλους, για να τους εμψυχώσει και να τους φέρει πιο κοντά σε ακόμη ένα ατομικό τους κατόρθωμα, σε μια προσωπική τους επιτυχία!

ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ. Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ 

ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ. Η ΕΘΝΙΚΗ

Οι μπανάνες Chiquita και πάλι σημαντικό μέρος της διατροφής των δρομέων

Οι μπανάνες Chiquita “τρέχουν” για ακόμη μια χρονιά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, προσφέροντας ενέργεια σε όλους τους δρομείς! Για 11η χρονιά η Chiquita στηρίζει την διοργάνωση, γεμίζοντας με ενέργεια όλους τους αθλητές που θα τρέξουν στην κλασσική διαδρομή, αλλά και τις παράλληλες διαδρομές, καθώς επίσης και τους θεατές και τα παιδιά που θα βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας για να στηρίξουν έμπρακτα τον σπουδαίο αυτό θεσμό. Ως επίσημος χορηγός του Αυθεντικού Μαραθωνίου η Chiquita θα προσφέρει φέτος πάνω από 60.000 premium μπανάνες σε αθλητές και επισκέπτες.
Η μπανάνα Chiquita θεωρείται το αγαπημένο φρούτο του αθλητή και αποτελεί το ιδανικό σνακ καθώς συμβάλλει στην άμεση αναπλήρωση της ενέργειας του οργανισμού. Οι μπανάνες Chiquita θα δίνονται στους δρομείς σε όλο το μήκος της διαδρομής, ενώ στο περίπτερο της Chiquita στο Sponsor’s Village απέναντι από το Καλλιμάρμαρο στάδιο, μικρές εκπλήξεις θα περιμένουν τους επισκέπτες!

www.chiquita.gr 
Facebook: Chiquita Hellas

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2024: 500 δρομείς από 17 χώρες
Ηχηρό μήνυμα σε δύσκολους καιρούς, αλλά και θλίψη για την απώλεια συναθλητή
18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin: Συνέντευξη τύπου
Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία έτοιμες να υποδεχθούν 17.000 δρομείς!
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin: Λειτουργία κέντρου εγγραφών
Ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας» υποδέχεται δρομείς από όλο τον κόσμο!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο