2:59:39 στα 59 της η Christine Kennedy!

Εντυπωσιακή επίδοση στον μαραθώνιο από μία 59χρονη!

Share

Η 59χρονη Κριστίν Κένεντυ όχι μόνο δεν φοβάται να πει την ηλικία της αλλά τη φωνάζει κι όλας. ΚΙ αυτό γιατί πετυχαίνει σπουδαίες επιδόσεις στον μαραθώνιο με τελευταία της μεγάλη επιτυχία αυτή στον αγώνα Twin City Marahton στις ΗΠΑ. Η 59χρονη (για λίγες μόνο μέρες δεν είχε κλείσει τα 60) τερμάτισε την απόσταση σε 2:59:39 κι έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα που κατεβαίνει τις 3 ώρες. Η επίδοση της αυτή είναι εντυπωσιακή όπως εξίσου εντυπωσιακή είναι και η ζωή της Ιρλανδής δρομέα που από τότε που ξεκίνησε, δεν σταμάτησε ποτέ να τρέχει.

Η Κένεντι βέβαια κάθε άλλο παρά χθεσινή δεν είναι στον μαραθώνιο καθώς αγωνίζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχοντας συμμετάσχει σε περισσότερους από 50 επίσημους αγώνες της απόστασης. Μάλιστα, έχει ατομικό ρεκόρ 2:35:05.

Ξεκίνησε το τρέξιμο το 1981, σε σχετικά μεγάλη ηλικία, όταν και ζούσε στην Ιρλανδία, χωρίς να έχει κάποια συστηματική ενασχόληση με τον αθλητισμό νωρίτερα. Με το πείσμα της όμως και την αγάπη της για το τρέξιμο, ξεπερνώντας και τα σχόλια του κόσμου, καθώς τότε ακόμα και στην Ιρλανδία ήταν κάπως… περίεργο για μία γυναίκα με δύο παιδιά να τρέχει στον δρόμο, σχετικά γρήγορα πήρε αρκετές διακρίσεις ενώ συνέχισε να τρέχει και στις ΗΠΑ όταν και μετακόμισε με την οικογένειά της. 

Πλέον είναι συνιδιοκτήτρια δύο καταστημάτων με προϊόντα για δρομείς και προπονείται συστηματικά τόσο για τον μαραθώνιο όσο και για μικρότερες αποστάσεις διατηρώντας εντυπωσιακά ατομικά ρεκόρ ενώ το 2011 κέρδισε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων τα 5.000μ. σε 19:36.56 αλλά και τον μαραθώνιο σε 3:00:48 στην κατηγορία της (55-59). 

Επόμενος της στόχος είναι ο μαραθώνιος της Βοστόνης και μία επίδοση κάτω από τις 3 ώρες που θα αποτελέσει και νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία 60-64 καθώς τότε θα έχει κλείσει τα 60!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
«On» και Cosmos Sport παρουσίασαν το Cloudomonster 2
Όλα όσα έγιναν στο επιτυχημένο event στη Γλυφάδα
Φτάσε γρηγορότερα στο αύριο της δρομικής προπόνησης, με έναν Technogym Run
30 χρόνια εμπειρίας και γνώσης στο fitness ενσωματώνονται στο απόλυτο running tool
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο