Αντίστροφη μέτρηση για το XTERRA Greece Championship

Οι εγγραφές συνεχίζονται για το XTERRA Greece. Δήλωσε συμμετοχή και ζήσε περισσότερα!

Share

Η αντίστροφη μέτρηση για τον διεθνή αγώνα off road τριάθλου XTERRA Greece Championship έχει ξεκινήσει, αφού σε ένα μήνα απο σήμερα, στις 20 Ιουνίου 2015, κορυφαίοι αθλητές απο την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα βρεθούν στη μαγευτική Λίμνη Πλαστήρα για να κολυμπήσουν, να ποδηλατήσουν και να τρέξουν στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Ο ελληνικός αγώνας, μέρος του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου πρωταθλήματος XTERRA, που θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά στη χώρα μας, συνδιοργανώνεται από την XTERRA Greece, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου.

Αθλητές και αθλήτριες από 23 χώρες, ανάμεσα τους, ο Γάλλος Francois Carloni, (νικητής XTERRA Greece 2014), η Τσέχα πρωταθλήτρια Ευρώπης Helena Herbenova (νικήτρια 2013 και 2η το 2014), ο Ιταλός πρωταθλητής στο Cross Triathlon Fabrizio Bartolli, η πρώτη στην γενική κατάταξη του φετινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, Ουγγαρέζα Briggita Poor και φυσικά οι κορυφαίοι Έλληνες πρωταθλητές Γρηγόρης Σουβατζόγλου (1ος Έλληνας 2013 & 2014) και Ντενίζ Δημάκη (1η Ελληνίδα 2013 & 2014), θα αγωνιστούν για τα χρηματικά έπαθλα των 15.000 δολαρίων αλλά και την πολυπόθητη πρόκριση στα τελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Maui της Χαβάης το Νοέμβριο.

Οι εγγραφές συνεχίζονται κανονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης www.xterragreece.com και θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι και τις 7 Ιουνίου 2015.
Στην διοργάνωση μπορούν να πάρουν μέρος ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές είτε ως μεμονωμένοι συμμετέχοντες είτε ως ομάδες σκυταλοδρομίας, επιλέγοντας μία από τις 2 διαφορετικές αποστάσεις του αγώνα.

Στην μεγάλη απόσταση του XTERRA Greece Championship, επίσημο αγώνα του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου πρωταθλήματος XTERRA, οι αθλητές πρέπει να καλύψουν 1.500 μέτρα κολύμβησης, 30 χιλιόμετρα ποδηλασίας με mountain bike και 10 χιλιόμετρα τρέξιμο.

Στη μικρή απόσταση, η οποία απευθύνεται σε αρχάριους ή λιγότερο προπονημένους αθλητές και αθλήτριες, οι αθλητές θα καλύψουν 750 μέτρα κολύμβησης, 15 χιλιόμετρα ποδηλασίας και 5 χιλιόμετρα τρέξιμο.

Το σκέλος της κολύμβησης πραγματοποιείται στα πεντακάθαρα νερά της μαγευτικής λίμνης Πλαστήρα. Κατά την διάρκεια του σκέλους της ποδηλασίας, οι αθλητές θα κινηθούν στο κατάφυτο δάσος από βελανιδιές, πλατάνια, καστανιές και θα διασχίσουν φυσικές πηγές με άφθονο νερό, ενώ παράλληλα θα απολαμβάνουν μοναδικές εικόνες της λίμνης και της γύρω περιοχής.  Η διαδρομή του τρεξίματος κινείται σε δασικούς δρόμους και μονοπάτια χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες στις όχθες της λίμνης.

Περισσότερες πληροφορίες για τις διαδρομές του αγώνα μπορείτε να βρείτε στο: http://www.xterragreece.com/el/xterra-greece-championship/race-courses/

Η διοργάνωση θα μεταδοθεί με live streaming για 2η χρονιά από το www.fylakti.com και θα αναμεταδοθεί από το www.xterragreece.com και άλλα ηλεκτρονικά μέσα. 

Για να δείτε το video του αγώνα πατήστε εδώ

Σχετικά με το XTERRA

Το XTERRA αποτελεί το κορυφαίο brand στα multisport events με περισσότερες από 150 διοργανώσεις σε 25 χώρες. Όλες οι διοργανώσεις προσφέρουν χρηματικά έπαθλα $15.000 και την δυνατότητα πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Maui της Χαβάης.

Το σύνθημα του XTERRA είναι «Ζήσε Περισσότερα» (Live More) ενθαρρύνοντας ανθρώπους όλων των ηλικιών και φύλων, να δοκιμάσουν, να προσπαθήσουν, να χαρούν τη συμμετοχή, να εξερευνήσουν, να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να γνωρίσουν ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα, να παραμείνουν ενεργοί με τον αθλητισμό, να διασκεδάσουν!

Περισσότερες πληροφορίες/δηλώσεις συμμετοχής στο: www.xterragreece.com

[!%ARTICLE_MODULE_ID:466:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Σάββατο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. - Όλες οι συμμετοχές
Όλα τα φαβορί, πληροφορίες και το LIVE
MoraitisRun 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο