2:17:20 ο Bernard Lagat στη Νέα Υόρκη

Μακριά από το στόχο που είχε θέσει ο Αμερικάνος σούπερσταρ

Share

Στα 43 του δοκίμασε για πρώτη φορά στον Μαραθώνιο ο Bernard Lagat όπου, όπως παραδέχθηκε, ήταν μία δυνατή και κουραστική εμπειρία. Ο σπουδαίος δρομέας που έχει κερδίσει 11 φορές μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα σε 1.500, 3.000 και 5.000μ., έτρεξε στον TCS New York City Marathon την περασμένη Κυριακή και τερμάτισε στη 18η θέση σε 2:17:20.

Ωστόσο, έμεινε μακριά από το 2:12 που ήταν ο στόχος του, όσο δηλαδή και το ρεκόρ των ΗΠΑ στην ηλικιακή του κατηγορία, το οποίο κρατά ο Meb Keflezighi.

Δείτε εδώ τους χρόνους των Ελλήνων στον TCS New York City Marathon

Ο Lagat πέρασε σχετικά καλά το πρώτο μισό σε 1:06:00. Μάλιστα, είπε πως ούτε πως κατάλαβε πώς έφτασε ως εκεί και πως μέχρι εκείνο το σημείο αισθανόταν υπέροχα. Αξιοποίησε μάλιστα και τη συμβουλή της φίλης του, Shalane Flanagan, που του είπε να μην σκέφτεται τίποτα μέχρι το 21ο χλμ.

Ωστόσο, στη συνέχεια έκαναν την εμφάνισή τους κράμπες και ενοχλήσεις που τον ανάγκασαν να ρίξει αισθητά το ρυθμό του και τελικά να τερματίσει με πόνους στο 2:17:20.

Δείτε εδώ τα απίστευτα περάσματα της Mary Keitany

Ο 43χρονος Αμερικάνος δρομέας δήλωσε πως το σώμα του ταλαιπωρήθηκε αρκετά και πως μάλλον δεν είναι… φτιαγμένος για τέτοιες αποστάσεις. Υποσχέθηκε όμως πως θα προπονηθεί καλύτερα και θα ξαναδοκιμάσει στην απόσταση. Θεώρησε μάλιστα πως το λάθος του ήταν πως δεν δούλεψε πολύ τα ανηφορικά κομμάτια που χαρακτηρίζουν το δεύτερο μισό της διαδρομής στη Νέα Υόρκη.

Στόχος του και πάλι θα είναι το ρεκόρ του φίλου του Meb. “Είναι σημαντικό να έχω ένα στόχο. Ο στόχος με βοηθά να προπονούμαι και να έχω κίνητρο” δήλωσε ο ίδιος.

φωτό: photorun.net

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο