icon

Αποκτήστε το Runner σε ψηφιακή μορφή

στο Readpoint.gr

Εξοπλισμός

To FloatRide Run σε προετοιμάζει για Μαραθώνιο

Runner Magazine To FloatRide Run σε προετοιμάζει για Μαραθώνιο

Στις αρχές του καλοκαιριού δοκιμάσαμε για μερικές εβδομάδες το νέο Reebok FloatRide Run. Τρέξαμε μαζί του πολλά απαιτητικά χιλιόμετρα και σας μεταφέρουμε την εμπειρία μας.

Με τον πήχη ήδη αρκετά ανεβασμένο, η αλήθεια είναι πως περιμέναμε πολλά στο ξεκίνημα της προετοιμασίας για τον Μαραθώνιο, όπου και το επιλέξαμε για κύριο δρομικό μας μοντέλο.

Λίγο πολύ η αντίδραση του στα ελεύθερα «μικρά» συνεχόμενα (<15χλμ.) μας ήταν γνωστή αφού το είχαμε τεστάρει διεξοδικά το καλοκαίρι:

Σταθερό και ευχάριστο πάτημα, κάτι για το οποίο εγγυάται το ομώνυμο υλικό FloatRide, το οποίο επιπλέον εξασφαλίζει καλή αίσθηση του εδάφους και γρήγορη απόκριση, διατηρώντας χαμηλό προφίλ, ικανοποιητική αντικραδασμική ικανότητα σε συνεργασία με το περιμετρικό πλαίσιο αφρού EVA Support Rim.

Το ίδιο διαπιστώσαμε και στις διαλειμματικές προπονήσεις:

Ευκολία στην εναλλαγή της ταχύτητας λόγω «επιθετικής» κατασκευής, χαμηλού προφίλ, βάρους και drop, εφαρμογή που αγγίζει το τέλειο για μέγιστη απόδοση και σταθερό πάτημα (βλέπε επάνω μέρος από ύφασμα Ultraknit) και καλή πρόσφυση ακόμα και εκτός ταρτάν ή ασφάλτου χάρη στην εξωτερική διαμόρφωση της σόλας, αλλά και το υλικό Hi Abrasion.

Η μεγάλη πρόκληση ήταν τα Long Run, όπου το FloatRide Run θα έπρεπε να μας προστατεύσει και να μας καθοδηγήσει σε πολλά χιλιόμετρα και για πολλή ώρα. Και – ιδανικά – όσο το δυνατόν καλύτερα, ώστε να πρόκειται και για απολαυστικά χιλιόμετρα.

Αυτό, άλλωστε, αποτελεί το μεγάλο τεστ για ένα μοντέλο μεγάλων δρομικών αποστάσεων αφού τα Long Run βρίσκονται σε εβδομαδιαία συχνότητα στο προπονητικό πλάνο ενός μαραθωνοδρόμου και οφείλει να μας προσφέρει μέγιστη προστασία μέχρι τέλους.

Μετά από τρεις συνεχόμενες εβδομάδες και ισάριθμα Long Run των, αντίστοιχα, 20, 25 και 30 χλμ. η εικόνα που σχηματίσαμε για τη συμπεριφορά του Floatride Run περιγράφεται ως εξής:

- Σταθερή απόδοση και συμπεριφορά και στα τρία Long Run, τα οποία μάλιστα είχαν όλο και μεγαλύτερη διάρκεια. Υπολογίστε, μάλιστα, πως ανάμεσά τους εκτελούσαμε περίπου 30-40 χλμ. στις υπόλοιπες προπονήσεις της εβδομάδας σε διάφορες εντάσεις.

- Η αίσθηση στο εσωτερικό ήταν απολαυστική. Πέρα από την εφαρμογή, το επίπεδο της οποίας γίνεται αντιληπτό από το πρώτο δευτερόλεπτο, η ικανότητα διαπνοής του πλεκτού υλικού ήταν σωτήρια με δεδομένο ότι τα Long Run πραγματοποιήθηκαν αυγουστιάτικα πρωινά (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη θερμοκρασία περιβάλλοντος…). Το μεγαλύτερο προσόν, ωστόσο, είναι ότι το Ultraknit αγκαλιάζει το πέλμα, χωρίς να το πιέζει (ειδικά μετά τα πρώτα τρεξίματα που προσαρμόζεται καλύτερα) αφήνοντας του τον απαιτούμενο χώρο όταν αυτό «πρηστεί» μετά από δύο ή και περισσότερες ώρες τρεξίματος.

- Το κυρίαρχο υλικό FloatRide αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη διαχείριση τέτοιων επιβαρύνσεων. Μετρώντας το πάχος του μοντέλου πριν και μετά τις προπονήσεις δεν υπήρχε μετρήσιμη συμπίεση, ενώ η αίσθηση ήταν πέρα για πέρα όμοια από την αρχή ως το τέλος. Συνεπώς, η προστασία ήταν ουσιαστική αλλά είχε και αξιοσημείωτη διάρκεια.

Το Reebok FloatRide Run είναι ένα μοντέλο που μπορεί να σας οδηγήσει στον Μαραθώνιο με επιτυχία βγάζοντας σε πέρας μία ολοκληρωμένη προετοιμασία. Εφόσον ταιριάζει στο πέλμα και στα χαρακτηριστικά σας (ουδέτερο πάτημα, χαμηλό ή μεσαίο βάρος) τότε αξίζει να το δοκιμάσετε!

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Βάρος: Ανδρικό 254γρ. / Γυναικείο 196 γρ.
Drop: 8mm

Τα νέα χρώματα του Floatride Run είναι διαθέσιμα από 01.08.2017 στο www.reebok.gr  και σε επιλεγμένους συνεργάτες που μπορείτε να βρείτε εδώ: http://fitness.reebok.gr/store-locator/.