The drinking energy

Smouthie γλυκοπατάτας με γάλα αμυγδάλου & φυστικοβούτυρο

Share

Σνακ χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, πλούσιο σε βιταμίνες (Β6, C, D), σίδηρο, μαγνήσιο και πλούσιο σε υδατάνθρακες (20%)

Μερίδες: 1

ΥΛΙΚΑ:
1/2 κούπα γλυκοπατάτα ψητή
1 κούπα γάλα αμυγδάλου (χωρίς ζάχαρη)
1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
1/2 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. μέλι
1/4 κ.γ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και ψήνουμε για 60’ τη γλυκοπατάτα, αφού πρώτα την τυλίξουμε σε αλουμινόχαρτο. Παίρνουμε περίπου τη μισή σάρκα της γλυκοπατάτας (½ κούπα) και μαζί με τα υπόλοιπα υλικά τα δουλεύουμε στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσουν λεία και κρεμώδη υφή. Διατηρούμε την υπόλοιπη τυλιγμένη στο ψυγείο για επόμενη χρήση.
Σημείωση: Αν το αποτέλεσμα είναι πολύ πηκτό, αραιώνουμε με γάλα αμυγδάλου ή νερό.

Για να δείτε θέματα υγείας ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 240 / 240 kcal
Πρωτεΐνες: 7 / 7 γρ.
Υδατάνθρακες: 35,2 / 35,2 γρ.
Λίπη: 8 / 8 γρ.    

Συντομεύσεις: κ.σ.: κουταλιά σούπας / κ.γ.: κουταλάκι γλυκού / τμχ.: τεμάχιο

Δημοσίευση στο RUNNER 101, του Θοδωρή Μήτση, https://www.theodoremitsis.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Pork fillet
Χοιρινό φιλέτο με σάλτσα κρασόμελου, πατάτες baby &λαχανικά ατμού
Apple dessert
Ψητά μήλα με γέμιση από καρύδια, βρώμη και σταφίδες
Recovery soup
Ένα «θεραπευτικό» γεύμα για γρηγορότερη αποκατάσταση μετά τον αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο