icon

Αποκτήστε το Runner σε ψηφιακή μορφή

στο Readpoint.gr

Διατροφή

Γιουβετσάκι με ταχίνι, τόνο & σταφίδες

Runner Magazine Γιουβετσάκι με ταχίνι, τόνο & σταφίδες

ΥΛΙΚΑ (μερίδες 2)
300 γρ. κριθαράκι μέτριο
100 γρ. τόνος κονσέρβα σε νερό
30 γρ. σταφίδες
1 κ.σ. ταχίνι
χυμός και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
ζωμός λαχανικών (όσο χρειαστεί)
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
ανάλογο αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ανάλογο σκεύος με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε ελαφρά για λίγα δευτερόλεπτα. Σβήνουμε με ανάλογο ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να πάρει βράση. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε με σκεπασμένο καπάκι για περίπου 10-12 λεπτά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του. Δυο λεπτά πριν την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας προσθέτουμε τον τόνο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ταχίνι, αλάτι-πιπέρι και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να πετύχουμε ομοιογένεια και αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμη το φαγητό μας να ξεκουραστεί. Σερβίρουμε ανάλογα!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 1528 / 764 kcal
Πρωτεΐνες: 63 / 31,5 γρ.
Υδατάνθρακες: 256 / 128 γρ.
Λίπη: 28 / 14 γρ.

Δημοσίευση στο Runner 93, του Θοδωρή Μήτση www.theodoremitsis.com