Ios Adventure 2019

27/30-6-2019

Share

Το τετραήμερο 27-30 Ιουνίου 2019, θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Ίου το αθλητικό event “Ios Adventure”, υπό την αιγίδα του Δήμου Ιητών και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (ΕΟΜοΠ). To event περιλαμβάνει αγώνες ορεινού τρεξίματος 14km & 24km, (Ios Trail Race 14km, & Ios Trail Race 24km) αγώνες κολύμβησης 1,5km & 3km, (Ios Swim 1,5km & Ios Swim 3km) αγώνες διάθλου (Ios Challenge Regular & Ios Challenge Extreme), αγώνες Laser Run για μικρούς και μεγάλους και αγώνες για παιδιά.

Γενικό Πρόγραμμα Αγώνων:

Ios Trail Race 14 km, Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Ios Trail Race 24km, Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Ios Challenge Standard (1,5km swim & 14km run), Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Ios Challenge Extreme (3km swim, 24km run), Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Laser Run, Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Ios Swim 1,5km, Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Ios Swim 3km, Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Kids Run, Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

 

Κανονισμοί

Συμμόρφωση:

Με τη δήλωση συμμετοχής, ο αθλητής αποφασίζει ότι θα συμμετάσχει σε κάποιον από τους αγώνες της διοργάνωσης. Οφείλει να ακολουθεί τις υποδείξεις της τεχνικής διεύθυνσης και της διοργάνωσης . Κατανοεί ότι θα κινηθεί σε ορεινό και δύσβατο έδαφος, θα κολυμπήσει και θα είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην περιοχή τη συγκεκριμένη ημέρα.

Περιγραφή αγώνων – διαδρομές:

Αγώνες Ios Trail Race 14km & Ios Trail Race 24km

Οι διαδρομές των αγώνων δρόμου, ακολουθούν λιθόστρωτα και χωμάτινα μονοπάτια, βατούς χωματόδρομους, τρέξιμο στο βουνό και άσφαλτο. Τα μονοπάτια είναι καλοδιατηρημένα και σηματοδοτημένα στο μεγαλύτερο μήκος τους, με πεζοπορική σήμανση. Επιπλέον σηματοδότηση του αγώνα έχει τοποθετηθεί ώστε η διαδρομή να είναι όσο το δυνατόν σαφέστερη. Πρόκειται κυρίως για σημάνσεις και ταινίες έργου ως κατευθυντήρες των διαδρομών, χιλιομετρικών ενδείξεων και αποτρεπτικές σε περίπτωση λανθασμένης διαδρομής. Η σήμανση της διαδρομής είναι προσωρινή, με σκοπό την εξυπηρέτηση των αθλητών και μετά τον αγώνα αφαιρείται. Σε συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής θα υπάρχουν επίσης εθελοντές που θα κατευθύνουν τους αθλητές.

Ο αγώνας Ios Trail Race 14km ακολουθεί τη διαδρομή: Παραλία Μυλοπότα, εκκλησία Άγιος Δημήτριος, θέατρο, Χώρα, παραλία Κατσίβελι, παραλία Μυλοπότα. Η διαδρομή και τα υψομετρικά του αγώνα, μπορούν να βρεθούν εδώ.

Ο αγώνας Ios Trail Race 24km ακολουθεί τη διαδρομή: Παραλία Μυλοπότα, εκκλησία Άγιοι Απόστολοι, προφήτης Ηλίας, τυροκομεία, Περιβόλια, Ελληνικά, Σκάρκος, Χώρα, παραλία Κατσίβελι, παραλία Μυλοπότα. Η διαδρομή και τα υψομετρικά του αγώνα, μπορούν να βρεθούν εδώ και εδώ.

Οι αγώνες κολύμβησης Ios Swim 1,5km & Ios Swim 3km, θα πραγματοποιηθούν στην παραλία του Μυλοπότα. Oι συμμετέχοντες είναι υποχρεωτικό να φορούν το σκουφάκι που θα τους δοθεί από τη διοργάνωση.

Οι αγώνες Ios Challenge Extreme & Ios Challenge Regular, αποτελούν αγώνες αναπτυξιακούς ορεινού διάθλου και θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (ΕOΜoΠ). Ο αγώνας Ios Challenge Regular περιλαμβάνει κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης απόστασης 1,5km (Ios Swim 1,5km) και ορεινού τρεξίματος 14km (Ios Trail Race 24km). Αντίστοιχα, ο αγώνας Ios Challenge Extreme, περιλαμβάνει κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης απόστασης 3km (Ios Swim 3km) και ορεινού τρεξίματος 24km (Ios Trail Race 24km).

Οι αγώνες Laser Run, θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της προβολής του αθλήματος, υπό την αιγίδα της ΕΟΜοΠ, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου Ν. 2725/99 – περί ερασιτεχνικού αθλητισμού και τις τροποποιήσεις του, τις σχετικές αποφάσεις της Τεχνικής Επιτροπής και του Δ.Σ. Εκτός της προηγούμενης παραγράφου, κατά τα άλλα ισχύουν οι κανονισμοί UIPM Modern Pentathlon – Laser Run Competition Rules 2018

Ο αγώνας συνίσταται από σκοποβολή και τρέξιμο. Η σκοποβολή γίνεται με πιστόλι laser σκοπεύοντας σε στόχο 10 μέτρων, ακολουθούμενη από δρόμο, απόστασης όπως πιο κάτω:

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: 

Κατηγορία

Αποστάσεις

Συνολική απόσταση

Βετεράνοι (40+)

4×800

3200

Ενηλίκων (18-39)

4×800

3200

Εφήβων (14-17)

4×800

3200

Νεανίδων (10-13)

2×400

800

Παίδων (μικρότεροι από 10)

1×400

400

 

Ένσταση αθλητών για χρονομέτρηση:

Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο, γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή το αργότερο μία ώρα μετά τη λήξη του αγώνα. Υπεύθυνοι για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ένσταση προκύψει, είναι ο Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα και μέλη της Διοργάνωσης.

Εγγραφές

Οι εγγραφές θα ανοίξουν στις 4 Φεβρουαρίου και θα πραγματοποιούνται μέχρι την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 και ώρα 20:00. Μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας, αθλητές που επιθυμούν να συμμετέχουν στον αγώνα, μπορούν να εγγραφούν στη γραμματεία του αγώνα, την Παρασκευή 28 Ιουνίου και μέχρι ώρα 20:00, στο χώρο διεξαγωγής του Pasta Party, αφού καταβάλουν το αντίστοιχο ποσό και να λάβουν το αντίστοιχο πακέτο αθλητή και μετάλλιο με τον τερματισμό τους (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα). Για τον αγώνα Kids Run, εγγραφές θα πραγματοποιούνται έως και την Κυριακή 30 Ιουνίου και μέχρι ώρα 08:00, στο χώρο διεξαγωγής του event στο Μυλοπότα.

 

Φαγητό για δρομείς:

Στο τέλος του αγώνα θα διατίθεται στους δρομείς πρόχειρο γεύμα (φρούτο & διάφορα snacks), προσφορά των χορηγών μας.

 

Κατάλυμα και μεταφορά:

Στην ιστοσελίδα https://iosadventure.gr/collaborating-companies/, θα αναρτηθούν τα συνεργαζόμενα καταλύματα που προσφέρουν έκπτωση στους συμμετέχοντες, οι οποίοι μπορούν να αναζητήσουν καταλύματα και από διάφορες ιστοσελίδες στο internet.

Σε ευδιάκριτο, εμφανές χώρο, θα αναρτηθούν επίσης οι εκπτώσεις που προσφέρουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες.

 

Απονομές μεταλλίων, ηλικιακές κατηγορίες:

Οι συμμετέχοντες θα συμμετέχουν σε δύο ηλικιακές κατηγορίες, 18-40 & 40+. Στον αγώνα «Kids run», μπορούν να συμμετέχουν γονείς με τα παιδιά 

Σταθμοί ανεφοδιασμού:

Στον αγώνα Ios Trail Race 14km & Ios Challenge Regular, υπάρχουν οι παρακάτω σταθμοί ανεφοδιασμού.

Σταθμός

Περιγραφή

Απόσταση

Είδη προς κατανάλωση

Νο 1

Τέλος χωματόδρομου

5128

Τροφή, νερά – αναψυκτικά

Ενδιάμεσος σταθμός

Είσοδος στο μονοπάτι

8100

Νερά – αναψυκτικά

Νο 2

Θέατρο Οδυσσέας Ελύτης

11100

Τροφή, νερά – αναψυκτικά

 

Τέρμα

14142

Τροφή, νερά – αναψυκτικά

 

Στον αγώνα των Ios Trail Race 24km & Ios Challenge Extreme, υπάρχουν οι παρακάτω σταθμοί ανεφοδιασμού.

Σταθμός

Περιγραφή

Απόσταση

Είδη προς κατανάλωση

Νο 1

Τέλος χωματόδρομου

5128

Τροφή, νερά – αναψυκτικά

Ενδιάμεσος σταθμός

Εκκλησία Αγίων Αποστόλων

7144

Νερά – αναψυκτικά

Νο 2

Κεραίες

8518

Τροφή, νερά – αναψυκτικά

Σημείο ελέγχου

Άγιος Γιώργης

11294

Νο 3

Τυροκομείο κου Ζακχαίου

13155

Τροφή, νερά – αναψυκτικά

Σημείο ελέγχου

Ανεμογεννήτριες

15212

Ενδιάμεσος σταθμός

Περιβόλια

16235

Νερά – αναψυκτικά

Νο 4

Χωματόδρομος προς άσφαλτο (Αγ.Τριάδα)

17200

Τροφή, νερά – αναψυκτικά

Σημείο ελέγχου

Άσφαλτος

17640

Ενδιάμεσος σταθμός

Χωματόδρομος Σκάρκος

19980

Νερά – αναψυκτικά

Νο 5

Χώρα (ΚΑΠΗ)

20964

Τροφή, νερά – αναψυκτικά

Σημείο ελέγχου

Έξοδος παραλία

21933

 

 

Τέρμα

23883

Τροφή, νερά – αναψυκτικά

 

Ιατρική κάλυψη – βεβαίωση:

Την ιατρική κάλυψη του αγώνα, θα αναλάβουν εξειδικευμένοι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να παραδώσει στη γραμματεία του αγώνα, την ιατρική βεβαίωση αθλητή, από καρδιολόγο ή παθολόγο. Θα πρέπει επίσης να υπογράψουν δήλωση, ότι τρέχουν με δική τους ευθύνη. Τα παιδιά ηλικίας 16-18 ετών που θα συμμετέχουν στους αγώνες, θα πρέπει να προσκομίσουν επίσης, πέρα την ιατρική βεβαίωση αθλητή υπογεγραμμένη από καρδιολόγο ή παθολόγο, υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης των γονέων τους. Για τους αθλητές που επιθυμούν να εξεταστούν και να εκδώσουν ιατρική βεβαίωση, μπορούν το κάνουν μέσω του Γενικού Ιατρού, κου Ντάουλα Βασίλειου, Σιβιτανίδου 26, 1ος Όροφος, Καλλιθέα, τηλ 2177085471

 

Διάρκεια – χρονικό όριο κάθε αγώνα, περιπτώσεις εγκατάλειψης:

Στη διαδρομή των 24χλμ το χρονικό όριο τερματισμού είναι 5 ώρες, ενώ στη διαδρομή των 14 χλμ είναι 3 ώρες. Κάθε αθλητής που επιθυμεί να εγκαταλείψει, είναι υποχρεωμένος να υπογράψει έντυπο εγκατάλειψης, το οποίο θα βρίσκεται στους σταθμούς ανεφοδιασμού του αγώνα. Για τα αθλήματα Ios Challenge Regular και Ios Challenge Xtreme, ο παραπάνω χρόνος προσαυξάνεται κατά μισή και μία ώρα αντίστοιχα.

 

Φύλαξη πραγμάτων:

Θα υπάρχει μέριμνα από την μεριά της διοργάνωσης, προκειμένου την φύλαξη των πραγμάτων σας, σε χώρο παραπλεύρως του αγώνα. Ο χώρος αυτός θα κοινοποιηθεί εγκαίρως στους αθλητές.

Παράδοση – παραλαβή νούμερων – bib number:

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να παραλάβουν το νούμερο και το bib number, από τη γραμματεία του αγώνα, η οποία θα λειτουργήσει την Παρασκευή 28 Ιουνίου, σε χώρο που θα ανακοινωθεί. Το Σάββατο 29 Ιουνίου, η γραμματεία θα λειτουργήσει στο Far Out Club (Παραλία Μυλοπότα) και την Κυριακή 30 Ιουνίου στον ίδιο χώρο. Ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να έχει στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του και σε εμφανές σημείο τον αριθμό συμμετοχής του χωρίς να διπλωθεί ή να αλλοιωθεί.

 

Κίνηση σε μονοπάτι:

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίζουν ομάδες που ανοίγονται σε πλάτος και να διευκολύνουν τους αθλητές που θέλουν να προσπεράσουν.

 

Οργάνωση εθελοντών με εμφάνιση.

Όλοι οι εθελοντές του αγώνα, θα φέρουν ειδικό μπλουζάκι.

 

Πακέτο Αθλητών:

Σε όλους τους συμμετέχοντες τερματίσαντες και μη, θα δοθεί βαμβακερή τσάντα, τεχνικό μπλουζάκι, (οι αθλητές και αθλήτριες του Kids run και του laser run, οι οποίοι θα λάβουν απλό μπλουζάκι), τοπικά προϊόντα, τροφοδοσία στους σταθμούς ανεφοδιασμού, συμμετοχή στο Pasta Party, ιατρική κάλυψη, συμμετοχή στην κλήρωση για δώρα, καθώς επίσης και διάφορα αναμνηστικά δώρα από τους χορηγούς της εκδήλωσης. Οι συμμετέχοντες στους αγώνες κολύμβησης και multi sport, θα λάβουν επιπλέον σκουφάκι κολύμβησης.

 

Έπαθλα – Μετάλλια:

Σε όσους τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια. Κύπελλα θα λάβουν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες του αγώνα σε κάθε κατηγορία. Αναλυτικά οι δωροθέτες του event, εμφανίζονται στην ιστοσελίδα https://iosadventure.gr/blog-2/donors/

Παρουσία αθλητών:

Μισή ώρα πριν από την έναρξη κάθε αγώνα.

 

Προσωπικό σκούπα:

Ειδικευμένο προσωπικό της διοργάνωσης, θα ακολουθεί τον τελευταίο αθλητή της κούρσας, με σκοπό την ασφάλεια των αθλητών.

 

Προστασία περιβάλλοντος – σκουπίδια:

Το Ios Adventure σέβεται και αγαπά το περιβάλλον. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας και ανά τακτές αποστάσεις, θα υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε περίπτωση που αθλητής συλληφθεί να πετά σκουπίδια, θα προστίθενται στο χρόνο του 10 λεπτά.

 

Πληροφορίες:

Όλες οι πληροφορίες του αγώνα είναι αναρτημένες στον διαδικτυακό τόπο του αγώνα: https://iosadventure.gr και στο YouTube. Για οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 6978123882, Γιώργος.

 

 

Ασφάλεια:

Η Επιτροπή αναλαμβάνει να επιτηρήσει τη διαδρομή του αγώνα και να παρέχει τις πρώτες βοήθειες αν αυτό απαιτηθεί, με ανάλογο προσωπικό και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (στους Σταθμούς ανεφοδιασμού). Σε περίπτωση που το προσωπικό ασφαλείας υποδείξει στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας, αυτοί είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν, σε αντίθετη περίπτωση αποκλείονται. Εφόσον γιατρός του αγώνα γνωματεύσει ότι κάποιος αθλητής βρίσκεται σε κακή κατάσταση και αδυνατεί να συνεχίσει, τότε ο αθλητής υποχρεούται να παραδώσει τον αριθμό του.

 

Τροποποίηση διαδρομής – κανονισμών:

Η διοργάνωση μπορεί να τροποποιήσει τις διαδρομές αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών. Διατηρεί επίσης το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα, ενημερώνοντας τους αθλητές που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο event ή έχουν εγγραφεί στο newsletter.

 

Διαφήμιση:

Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αθλητής επιτρέπει στη Διοργάνωση τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπηση του, στην διάρκεια του αγώνα και των απονομών, για διαφημιστικούς σκοπούς.

 

Αποποίηση ευθύνης:

Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να έχει προβεί σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο. Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα. Η ασφάλιση των αθλητών επιβαρύνει τους ίδιους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ερμονίκεια 2019
13-10-2019: Αγώνας 20χλμ. στο όρος Βορίζη
Kilkis Run 2017
10-9-2017: Αγώνας 5 χλμ. στο Κιλκίς
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο